avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... As dori sa stiu de ce Casa de Pensii pana in 2017 cand ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

As dori sa stiu de ce Casa de Pensii pana in 2017 cand a aparut ...

As dori sa stiu de ce Casa de Pensii pana in 2017 cand a aparut legea in care se prevede faptul ca indiferent de timpul lucrat se plateste contributia la unitate integral nu ia in calcul si timpul lucrat pe ctr part time. Am un ctr de 8 ore plus alte ctr pe 2 ore si 4 ore la diverse firme. Dar vechimea mi se ia de Casa de pensii tot 8 ore oe zi si nu totalul orelor rezultate din toate ctr de munca. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: magiccom , utilizator 16:28, 26 Ianuarie 2022
Vechimea in munca este aceiasi indiferent de numarul de contracte intr-o perioada de timp, faptul ca aveti mai multe contributii influenteaza punctajul anual.
Conditii pt pensie:
- Sa fi implinit varsta legala de pensionare, respectiv 63 de ani pentru femei si 65 de ani pentru barbati;
- Sa atingi stagiul de cotizare minim, adica cel putin 15 ani, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

C.m.cu 2 ore TANASE ILEANA TANASE ILEANA Buna ziua! O cunostinta, cu o vechime in munca de 25 de ani, la care contributia pt. pensie a fost la salariu mediu pe economie,acum nu mai are loc de ... (vezi toată discuția)
Contributie pensie seneca399 seneca399 Am 51 de ani si 31 ani vechime in munca (efectiva). Sunt pensionar gradul III ( cu drept de munca la 4 ore) si nu gasesc un asemenea post.As vrea sa platesc ... (vezi toată discuția)
Se trece in cartea de munca? dumis dumis Buna ziua, Am si eu o intrebare. Am infiintat un SRL si vreau sa angajez part-time o ruda de a mea. Am optat pentru salariul minim de 2 milioane si ceva. ... (vezi toată discuția)