avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de mii de ...

Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de mii de euro. Proprietarul apartamentului mi-a cerut 10 de mii de euro avans. După care urma restul de 10 mii de euro prin transfer bancar. Am fost mințita. Mi s-a cerut de către acest om transfer bancar cu suma de 20 de mii de euro pretinzând ca trebuie sa arate notarului extrasul și ca banii au fost achitați. Mi s-a promis ca mi se da cei 10 mii de euro înapoi. Bineînțeles ca nu i-am primit. Ce pot face? Va rog sa ma ajutați!
mai exact cum ati cumparat?
Nu inteleg ce reclamati de fapt, ati platit real 30 mii, nu ati incheiat actul sau ce?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Buna seara!
Ati incheiat vreun acord privind apartamentul sau sumele de bani?


gi-jane2 a scris:

mai exact cum ati cumparat?
Nu inteleg ce reclamati de fapt, ati platit real 30 mii, nu ati incheiat actul sau ce?

Am plătit 10 mii Cash, doar ca o garanție așa mi s-a cerut de proprietar. Urmând când se încheie contractul sa mi se returneze banii. Am semnat o foaie prin care se specifica ca banii au fost dați și proprietarul are banii. Defapt care e problema, in contract suma pt imobil este de 20 de mii dar eu am plătit 30 de mii. Cei 10 mii fiind o simpla garanție.


Avocat Iofcea Maria-Cristina a scris:

Buna seara!
Ati incheiat vreun acord privind apartamentul sau sumele de bani?

Am doar o foaie prin care se dovedesc acei 10 mii de euro. Semnată bineînțeles.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
practic ati dat 10 mii si nu ati cumparat nimic sau ati dat 30 mii si sunteti proprietar ? de ce ati mai dat 20 mii si nu doar 10 ?
ce scrie in foaia aia ? ati incheiat ceva cu proprietarul?

Alte discuții în legătură

Avans mai mare de 10000 euro Beeba Beeba Buna ziua, Va cer scuze daca discutia nu se incadreaza aici, dar am o problema: vand un apartament pe suma de 50 000euro. Cumparatorul face credit in banca ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Masina cumparata si sunt dat in judecata de sotia vanzatorului (erau casatoriti) Ilie12 Ilie12 Buna seara! Am cumparat in august o masina pe pretul de 10 000 euro iar in contract am semnat pe suma de 3 000 de euro fara sa ma fi gandit ca m-ar fi afectat ... (vezi toată discuția)