avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua!! Am o problema grava... sunt casatorita de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua!! Am o problema grava... sunt casatorita de 17 ani ...

Buna ziua!! Am o problema grava... sunt casatorita de 17 ani si am 2 copii minori!! Locuiesc in casa sotului, dar binenteles timp de 17 ani am refacut casa in totalitate , precizez ca doar eu am muncit in acest timp( 6 ani in strainatate) .... problema mea este , ca acum 2 ani soacra'mea a facut actele pe casă doar pe numele lui ( prin donatie) ... pana acuma 2 ani , casa era mostenirea lui soacra'mea de la parintii dumneaiei.... Intrebarea mea este : la divort mai am dreptul la partaj ( fiind doar numele soțului in acte) ?? Am 2 copii minori si nu am unde sa plec, toti banii mei i-am investit in casa!! Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: RolyBya , utilizator 11:52, 27 Ianuarie 2022
aveti un drept de creanta pt investitia facuta.
Nu partajati casa ca nu sunteti proprietar. Acum sotule unic proprietar si inainte era soacra.
Deja soacra'mea este moarta, nu mai poate schimba nimic!!! Iar inainte sa moara a facut contract doar pe numele sotului !!! CONTRACT DE DONAȚIE ( titul contractului) ... iar contractul este facut de 2 ani, iar eu traiesc in acea casa de 17 ani ...
Am inteles!!! Va multumesc!!

Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator
Chiar dacă ii este donata doar soțului dvs aveți dreptul sa fiți despăgubita atat cu banii investiti cât și și cu sporul de valoare pe care îl are casa acum în urma renovărilor făcute de dvs.
Formulati atat cerere de divorț cât și obligarea soțului la despăgubiri.
Contactați un avocat deoarece este un proces cu un probatoriu complex și nu va descurcati singura.
Va multumesc din suflet pt raspuns!

Ultima modificare: Joi, 27 Ianuarie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua,socrul meu are 4 copii si are 4 case din care a facut ... Alexademir Alexademir Buna ziua,socrul meu are 4 copii si are 4 case din care a facut partaj cu soacra mea si 3 din ele sunt pe numele ei(nu au divortat.)ei doresc ca sa imparta ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! eu locuiesc cu sotul meu si copilul nostru in casa ... FlowerPower2023 FlowerPower2023 Buna ziua! Eu locuiesc cu sotul meu si copilul nostru in casa soacrei. Suntem casatoriti legal, iar copilul este recunoscut de sot. Soacra nu sta cu noi, ... (vezi toată discuția)
Neintelegere cu parintele, stres emotional... nykk nykk Buna ziua! Problema mea se prezinta astfel: socrii mei sunt divortati legal din 1996, dar nici in prezent nu au facu partaj. Socrul s-a mutat la amanta ... (vezi toată discuția)