avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Precizari pt aplicarea Legii 233/2015 Va rog sa ma ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Precizari pt aplicarea Legii 233/2015 Va rog sa ma ajutati cu o problema in privinta aplicarii legii ...

Va rog sa ma ajutati cu o problema in privinta aplicarii legii 233/2015 .Vreau sa stiu daca in conditiile legii pt intocmirea dosarului de pensionare se iau in considerare la reducerea varstei de pensionare conditiile grupei a-II-a de munca lucrate si in domeniul civil?Precizez ca pina acum mi se ia in considerare reducerea varstei de pensionare doar pt conditiile indeplinite doar pe timpul lucrat ca si cadru militar(deosebite-echivalent grupa a-II-a sistem civil) si speciale(echivalent grupa a-I-a sistem civil),pt perioada lucrata in sistemul civil grupa a-II-a de munca nu mi se ia in calcul pt reducerea varstei de pensionare.Va rog sa-mi spuneti cum pot beneficia si de anii lucrati in sistem civil,va multumesc.

Alte discuții în legătură

Grupele de munca i si ii pentru reducerea varstei standard de pensionare Rodica99 Rodica99 Am 6 ani si 9 luni de munca in conditii deosebite(gr.II) ca personal civil si 16 ani in conditii speciale (gr.I) cadru militar . Intrebarea mea este: La ... (vezi toată discuția)
Aplicarea prevederilor legale pentru reducerea vârstei standard de pensionare Marinmarinmarin Marinmarinmarin Pot să deschid dreptul de pensie pe legea 223/2015 ( în martie 2020 , la 18 ani lucrați în armată în grupa specială beneficiez de reducere cu 9 ani ) , ... (vezi toată discuția)
Se mai aplica reducerea varstei de pensionare pt conditii speciale de munca dupa noua lege? nsf nsf Dupa legea actuala a pensiilor,beneficiam de o reducere de 1 an si ceva la varsta de pensionare,avand 4 ani lucrati in cond de grupa 1 de munca.Unitatea in ... (vezi toată discuția)