Dupa legea actuala a pensiilor,beneficiam de o reducere de 1 an si ceva la varsta de pensionare,avand 4 ani lucrati in cond de grupa 1 de munca.Unitatea in care am lucrat cei 4 ani a obtinut grupa 1 prin asimilare,nefiind unitate militara,miniera,etc.Termenul la care indeplineam conditiile de pensionare dupa lagea actuala este 10 ian 2011.Am inteles ca de la 1 ianuarie se va aplica noua lege a pensiilor.Am mai citit pe net ca legea care prevedea reducerea varstei de pensionare potrivit grupei de munca s-a abrogat in decembrie 2010.Noua lege a pensiilor imi mai permite pensionarea la limita de varsta dupa 10 ianuarie sau am pierdut aceasta sansa? #-o
Buna ziua !
Perioadele lucrate conf. gr. 1 si 2 de munca , beneficiaza si conform noii legi de reducere a varstei standard si stagiu de cotizare ....
Pensionarea la limita de varsta nu poate fi restrictionata ..... poate va referiti la pensionarea anticipata ?
Daca cei 4 ani de grupa I-a nu sunt asimilati la conditii speciale,acestia nu va vor mai aduce nici o reducere a varstei standard de pensionare.Asadar reveniti cu luna si anul nasterii si cu stagiul total de cotizare realizat.
Multumesc pentru promptitudine!Abia m-am inscris pe Avocatnet.ro si sunt deja incantata! Nu ma mai simt singura si neajutorata :) Nu ma refer la pensionarea anticipata,pt ca nu am vechimea necesara.Din motive personale as avea mare nevoie sa ies la pensie si legea inca actuala imi permitea asta incepand cu 10 ian,cand "implinesc" 57 ani si doua luni.Dar citisem ca legea care stabilea acele reduceri ale varstei de pensionare ca urmare a grupei de munca tocmai a fost abrogata,noua lege nu am citit-o si mai mult ca sigur ca n-am sa inteleg eu exact cum se aplica,mai am max 15 zile pana la punctul limita,si sunt stresata.Am apelat la ajutor,vad ca il primesc,va multumesc mult! Daca mai puteti sa-mi dati si alte lamuriri,le astept cu bucurie.Un an nou fericit tuturor!
Ce bine imi pare ca am descoperit Avocatnet!:) Cei 4 ani sunt asimilati grupei1,dar dupa o lege care tocmai s-a abrogat acum cateva zile,in decembrie 2010.Si nu stiu cum va considera noua lege a pensiilor cei 4 ani.Nefiind vorba de unitate militara,jandarmerie,mine,etc,noua lege le va anula calitatea de grupa1?Si,daca totusi raman cu gr 1,se mai fac reduceri la varsta de pensionare?Multumesc mult pentru ajutor,o zi buna tuturor.
Legea 19/2000 se va abroga cu data de 01.01.2011.
Dupa aceasta lege daca aveti conditiile de pensionare va puteti depune dosarul cu 30 de zile inainte de data indeplinirii conditiilor adica de data de 10.01.2011.In cazul in care nu depuneti dosarul in anul 2010 veti intra la calculul pensiei dupa legea noua care va decaleaza termenul de pensionare.
Pensionare
mihaela_1968
Buna ziua! Am intels eu gresit, sau reducerea varstei de pensionare aferenta grupei de munca se valorifica numai daca ai stagiul complet de cotizare?
Ex: un ... (vezi toată discuția)