avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Constantinescu Adriana, 59 de ani, Galați Am stagiul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Constantinescu Adriana, 59 de ani, Galați Am stagiul minim de ...

Constantinescu Adriana, 59 de ani, Galați
Am stagiul minim de cotizare de 15 ani , 6 ani în grupa a 2 a, condiții deosebite de muncă. De la Casa Județeană de Pensii mi s-a spus că am drept la pensie peste 3 ani și nu mi se scad anii aferenți grupei pt. că nu am stagiul complet de cotizare. Acum, aș vrea, vă rog să știu dacă este posibil așa ceva, să nu se ia în calcul un act oficial, doveditor, că am lucrat în grupa a 2 a, și care este vârsta standard de pensionare actuală pt. femei.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:10, 27 Aprilie 2021
Care este data nasterii ?

Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstelor standard de pensionare.
Ultima modificare: Marți, 27 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu puteti beneficia de reducerea datarata grupei pe motiv ca nu indepliniti conditia de stagiu complet si nici nu mai aveti timpul necesar sa o indepliniti.Ramaneti sa va deschideti drepturile la pensie de limita de varsta la implinirea varstei standard potrivit anexei nr. 5 din legea 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! Am intels eu gresit, sau reducerea varstei de pensionare aferenta grupei de munca se valorifica numai daca ai stagiul complet de cotizare? Ex: un ... (vezi toată discuția)
Noua lege a pensiei mary50 mary50 In noa lege a pensiei,mamele ce au nascut si crescut mai multi copii,mai beneficiaza de a iesi mai repede la pensie?:( (vezi toată discuția)
Cum influențează grupa 1 de munca stagiul de cotizare si reducerea perioadei de pensionare? sofia valentina sofia valentina Am 56 de ani, o vechime in munca de 30 de ani, dintre care am 11 ani de grupa 1. Cum influențează grupa 1 de munca la stagiul de cotizare si la vârstă de ... (vezi toată discuția)