avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensionare

Buna ziua! Am intels eu gresit, sau reducerea varstei de pensionare aferenta grupei de munca se valorifica numai daca ai stagiul complet de cotizare?
Ex: un barbat care a lucrat 15 ani in grupa I de munca si are 59 de ani cand va iesi la pensie?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:06, 26 Mai 2014
Pentru a beneficia de reducerea varstei pentru anii lucrati in grupele superioare de munca, trebuie sa fie indeplinita conditia de stagiu complet.
Daca total stagiu de cotizare este compus numai din 15 ani in grupa I-a,atunci limita de varsta la 65 de ani.
Legea 263/2010
ART. 55
(1) Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie pentru limita de varsta, cu reducerea varstelor standard de pensionare........

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data pensionare limita de varsta seneca399 seneca399 Sunt nascut in mai 1961,am 31 ani vechime in munca din care 9 ani in grupa a II-a.de munca Incepand cu 1 martie 2013 sunt pensionar invaliditate gr.III. La ce ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie grupa a ii-a. Dragos_Scarlat Dragos_Scarlat Buna ziua, am incercat sa gasesc articole pe internet cu privire la pensionarea cu ajutorul grupei a ll-a la limita de varsta insa doar pe acest forum consider ... (vezi toată discuția)
Constantinescu adriana, 59 de ani, galați am stagiul minim de ... CnstntnscAdry CnstntnscAdry Constantinescu Adriana, 59 de ani, Galați Am stagiul minim de cotizare de 15 ani , 6 ani în grupa a 2 a, condiții deosebite de muncă. De la Casa ... (vezi toată discuția)