avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Buna ziua! Mă poate ajuta cineva cu interpretarea ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Buna ziua! Mă poate ajuta cineva cu interpretarea unui articol ...

Buna ziua!

Mă poate ajuta cineva cu interpretarea unui articol din Ordonanța Nr. 8 din 30 august 2021?
Mai exact următorul articol:
La articolul 456 alineatul (1), literele p) și s) se modifică și vor avea următorul cuprins:
p) clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 2 lit. c)-f) și j) din Legea nr. 168/2020 pentru recunoașterea meritelor personalului participant la acțiuni militare, misiuni și operații pe teritoriul sau în afara teritoriului statului român și acordarea unor drepturi acestuia, familiei acestuia și urmașilor celui decedat;
..................................................................................................
s) clădirea folosită ca domiciliu aflată în proprietatea sau coproprietatea persoanelor prevăzute la art. 1 și art. 5 alin. (1)-(8) din Decretul-lege nr. 118/1990 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum și celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri, republicat, și a persoanelor fizice prevăzute la art. 1 din Ordonanța Guvernului nr. 105/1999, republicată, cu modificările și completările ulterioare; scutirea rămâne valabilă și în cazul transferului proprietății prin moștenire către copiii acestora, indiferent unde aceștia domiciliază;
(la 20-12-2021, Litera s) a alin. (1), articolul 456 a fost modificată de Punctul 4, ARTICOLUL UNIC din LEGEA nr. 301 din 16 decembrie 2021, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 1195 din 17 decembrie 2021 )

Daca cineva se încadrează la articolul 5 (alin. 1-8) din decretul-lege 118/1990, adică este fiu de deținut politic, și lasă moștenire clădirea în care avea domiciliu fiului său fiicei sale, aceștia la rândul lor sunt și ei scutiți de impozit pe clădirea respectivă, sau nu?

Alte discuții în legătură

Beneficiarul legii 189/2000 a decedat, sotia are drept de scutire? rdei rdei Buna ziua, beneficiarul legii 189/2000 a decedat, sotia are drept de scutire pe casa si teren? (vezi toată discuția)
Sunt scutiti beneficiarii legii 189/2000 de impozitele locale? codrean_a codrean_a Buna ziua, V-as ruga sa-mi indicati daca in baza Legii 227/2015 privind noul Cod Fiscal persoanele incadrate la Legea 189/2000 beneficiaza in continuare de ... (vezi toată discuția)
Scutire in baza legii 118/90 interval interval Apartamentul in care locuiesc, il detin impreuna cu sotia, eu in cota de 3/4 iar ea cota 1/4. Sotia este beneficiara a Legii 118/1990. Scutirea de impozit la ... (vezi toată discuția)