avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Legalitate semnatura olografa electronica
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Legalitate semnatura olografa electronica

Buna ziua,

Un contract de inchiriere semnat electronic olograf este recunoscut de ANAF ca fiind valabil pentru inregistrare? In cazul in care trebuie sa execut chiriasul in instanta, va accepta judecatorul/executorul contractul semnat in forma electronica ?
Mai exact contractul este incarcat pe signrequest.com si fiecare parte (chirias si proprietar ) semneaza olograf pe display-ul smartphone-ului. Dupa semnare, ambele parti primesc o copie semnata.
Potrivit site-ului exista o lege adoptata in 2016 la nivelul UE prin care sunt recunoscute semnaturile olografe electronice: [ link extern ] .

Va multumesc !

Alte discuții în legătură

Un contract intre doua parti Mario Bro Mario Bro Un contract intre doua parti : stampilat ,semnat olograf se poate combina si cu semnatura digitala in pdf adobe pe acelasi document si este valabil din punct ... (vezi toată discuția)
Un contract intre doua parti Mario Bro Mario Bro Un contract intre doua parti : stampilat ,semnat olograf se poate combina si cu semnatura digitala in pdf adobe pe acelasi document si este valabil din ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos : deoarece ... Mario Bro Mario Bro Buna ziua, daca puteti sa ma ajutati va rog frumos : Deoarece nu s-a putut deplasa la firma noastra , am trimis scanat un contract stampilat, semnat ... (vezi toată discuția)