avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire Fratele meu a decedat de covid. El a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire Fratele meu a decedat de covid. El a divortat cu mai ...

Drept de mostenire al nepotului nedeclarat la divort

Fratele meu a decedat de covid. El a divortat cu mai multi ani in urma, insa in hotararea de divort nu apare copilul nascut in timpul casatoriei. Baiatul fratelui meu poate fi mostenitor chiar daca nu apare in hotararea de divort? E de interes deoarece vrem sa stim daca mai trebuie facute alte demersuri legale inainte de declansarea procedurii de mostenire.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022
pesca_ru, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 06:54, 30 Ianuarie 2022
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca este fiul natural exista și posibilitatea de a deveni moștenitor chiar dacă nu rezulta din niciun act în acest moment.
Vedeți și certificatul de naștere dar asa cum ziceam exista posibilități de a deveni mostenitor oricum.
Mergeti cu actele la avocat.
Este fiul natural si impreuna cu sora mea, noi dorim ca baiatul sa fie parte la mostenire, fratele nostru figurand in certificatul de nastere ca tatal baiatului. Nu imi e clar daca avem de parcurs o alta etapa inainte de a declansa mostenirea, de genul deschiderii unui nou proces in vederea completarii hotararii de divort etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Baiatul nu este doar “ parte “ la mostenire , daca e singurul copil al decedatului este si singurul lui mostenitor .
Nu am intrat in detalii, dar este vorba despre mostenirea parintilor nostri, unde el cred ca este doar parte, ca si tatal lui, respectiv fratele nostru.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, vine sa moștenească ceea ce ar fi moștenit tatăl sau.
Daca va înțelegeți mergeti la notar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Ianuarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire edy90 edy90 Buna ziua!...am un baietel de 14 ani, cu femeia cu care locuiesc de 15 ani problema mea este ca aceasta femeie a fost casatorita cu altcineva( separata dar nu ... (vezi toată discuția)
Testament senseishogun senseishogun tatal decedat are un copil dintr-o casatoria legala si un altul dinainte de a se casatori,evident cu o alta persoana decit sotia din momentul decesului.Am ... (vezi toată discuția)
Mostenitori emil1702 emil1702 Cine este mostenitorul/mostenitorii defunctului care nu are sotie, nu are copii, are parintii adoptivi decedati dar traiesc mama naturala si fratii naturali? (vezi toată discuția)