avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul la mostenire

Buna ziua!...am un baietel de 14 ani, cu femeia cu care locuiesc de 15 ani problema mea este ca aceasta femeie a fost casatorita cu altcineva( separata dar nu divortata), in momentul in care la nascut pe baiatul nostru, asa ca in certificatul de nastere al baiatului,a trebuit sa trecem numele sotului ei care intre timp a decedat.
Pe mine ma intereseaza, cum pot face ca acest copil sa ma mosteneasca avand in vedere ca e singurul meu copil?
Pentru eventualele raspunsuri va multumesc anticitat!
Deoarece cu ajutorul altor proceduri pe care le-ati fi avut la dispozitie pentru ca fiul dvs. sa isi stabileasca filiatia fata de dvs. acutalmente nu mai pot fi folosite, ori ar fi foarte dificil sa le infaptuiti , si ma refer la tagada paternitatii si apoi recunoasterea paternitatii copilului din afara casatoriei, ati putea sa il adoptati pe fiul dvs. .In acest fel copilul va dobandi vocatia succesorala deplina si fara niciun risc.Daca i-ati intocmi un testament, ca simplu legatar s-ar putea ivi probleme, de pilda ca testamentul sa fie contestat de cine stie ce alte rude.
Normal, daca s-ar fi dorit, , atunci cand copilul era mic, tatal din certificat putea sa tagaduiasca paternitatea si sa dovedeasca faptul ca nu era fiul lui natural, iar ulterior rezolvarii acestei probleme dvs. ati fi putut face recunoasterea paternitatii.
Acum, fiindca tatal din certificat este decedat, nu prea vad sanse pentru rezolvarea pe aceasta cale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)
Actiunea in tagada Dum3 Dum3 Buna ziua! Am si eu o problema ,va rog daca puteti sa ma ajutati .Am un baietel de aproape 14 ani acum 6 ani eu si concubinul meu am mers si am declarat pe ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui tatălui în certificatul de naștere Oana2319 Oana2319 Bună ziua,am un băiețel de 9 ani,in certificatul de naștere este recunoscut de un bărbat care nu este tatăl lui biologic. Acum cel care îi este tată ... (vezi toată discuția)