Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu un raspuns clar in ceea c priveste reabilitarea. Situatia este urmatoarea , tatal meu a fost inchis pt crima , prima incadrare a fost lovituri cauzatoare de moarte prin provocare , dar ulterior datorita sistemului juridic deficitar i s a schimbat incadrarea la omor , a fost inchis 6 ani , este eliberat de 11 ani , intrebarea mea este urmatoarea , dak in cazul lui reabilitarea se face de drept dupa primi 5 ani de la eliberare ?Mentionez k in acesti 11 ani nu a mai existat nici o abatere sau recidiva. Astept raspunsul dumneavoastra , va multumesc anticipat!
Art. 135 Cod penal. - Reabilitarea judecatoreasca
Condamnatul poate fi reabilitat, la cerere, de instanta judecatoreasca:
a) în cazul condamnarii la pedeapsa închisorii mai mare de un an pâna la 5 ani, dupa trecerea unui termen de 4 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
b) în cazul condamnarii la pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani pâna la 10 ani, dupa trecerea unui termen de 5 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
c) în cazul condamnarii la pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dupa trecerea unui termen de 7 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate;
d) în cazul pedepsei detentiunii pe viata comutate sau înlocuite cu pedeapsa închisorii, dupa trecerea unui termen de 7 ani, la care se adauga jumatate din durata pedepsei cu închisoare.
Termenele se socotesc de la data când a luat sfârsit executarea pedepsei principale sau de la data când aceasta s-a prescris
Pentru a vi se da un raspuns cat mai la obiect,va rog sa comunicat pedeapsa la care a fost condamnat deinitiv tatal dvs.si nuce perioada a stat la inchisoare,pentru ca banuiesc ca nu a executat pedeapsa in integralitatea ei.
De asemeni comunicati-ne data liberarii sale din penitenciar.
Daca am calculat bine poate cere reabilitarea dupa 10 ani.
Daca pedeapsa a ramas de 10 ani, dar trebuie vazut in concret.Trebuie stiuta data exacta nu numai a eliberarii sale.
Calculul se face de la un anumit moment si trebuie stabilit in concret in functie de hotararile judecatoresti.
De aceea, este greu sa stim daca s-a implinit sau nu termenul de reabilitare.
Incercati sa va cautati un avocat care sa il platiti si sa analizeze serios treaba.
Daca nu vreti asa, veti gasi un avocat care sa incerce la pocneala.Adica merge bine, nu merge, iarasi bine.
Ca bani e posibil sa va coste la fel analiza si procesul...
Aveti un termen de 10 ani care trebuie sa treaca de la data cand a fost considerata executata pedeapsa.
In esenta ar fi un termen de 20 de ani de la data cand a fost inchis (10 de inchisoare plus termenul de reabilitare de 10 ani).
Cazier judiciar!
anonim2008
Buna ziua as dori si eu sa intre in cat timp iti expira cazierul sunt eliberat din 2004 pt furt si as dori sa stiu cand imi expira cazierul si ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)