Buna seara! Lucrez in IT si am propriul SRL prin care prestez serviciile incepand cu anul acesta. De la firma cu care colaborez mi s-a zis ca pot sa imi transfer banii in contul personal si acestia vor fi trecuti ca "avans spre decontare" fara a fi nevoie sa fie justificati dar cand m-am consultat cu contabila aceasta mi-a zis ca nu este asa si ca trebuie justificat avansul cu facturi pentru interesul firmei. Ma puteti ajuta? Cine are dreptate? Multumesc anticipat!
Potrivit art. 19 alin. (31) din Legea contabilității nr. 82/1991, republicată, cu modificările și completările ulterioare, repartizarea trimestrială a profitului către acționari sau asociați se poate efectua opțional, în cursul exercițiului financiar, în limita profitului contabil net realizat trimestrial, plus eventualele profituri reportate și sume retrase din rezerve disponibile în acest scop, din care se scad orice pierderi reportate și sume depuse în rezerve în conformitate cu cerințele legale sau statutare, respectiv pe baza situațiilor financiare interimare aprobate de adunarea generală a acționarilor sau asociaților, după caz.