avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Declarare coasigurat la angajator
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Declarare coasigurat la angajator

Un angajat trebuie sa declare obligatoriu, in fiecare an, daca are un parinte coasigurat?In conditiile in care angajatul are salariul mare, deci nu obtine nicio deducere, trebuie sa declare in fiecare an ca isi intretine mama si sa puna la dispozitie angajatorului documente care sa ateste acest lucru?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:04, 1 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit legii , " pentru stabilirea deducerii personale la care are dreptul, contribuabilul va depune la plătitorul de venituri din salarii o declarație pe propria răspundere, care trebuie să cuprindă următoarele informații: ... " ...... Astfel, legea nu prevede de cate ori se depun actele , altfel o singura data sau in fiecare an ... in opinia mea, este lasata la latitudinea angajatorului,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Coasigurare si intretinere persoane anddyyy anddyyy Buna ziua, am 19 ani, sunt angajat de cateva luni prin intermediul unei firme de resurse umane, parintii mei nu lucreaza, nu sunt nici pensionari si as dori sa ... (vezi toată discuția)
Calitatea de coasigurat econo econo Sotia unui angajat nu lucreaza, acesta avand si 2 copii, unul minor si unul major. Practic ii intretine pe toti 3. Ce acte trebuie sa-mi aduca pentru a avea ... (vezi toată discuția)
Deducere copil si sotie larisarazvan larisarazvan buna ziua In cazul unui salariat care are si copilul si sotia in intretinere, cum se calculeaza deducera si cat reprezinta ca si procent?salariul brut este ... (vezi toată discuția)