avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere ...

Daca pe data de 09 ianuarie mi s-a suspendat permisul de conducere pentru o perioada de 90 de zile pentru depasirea vitezei maxime admise si pe data de 01 februarie am sustinut testul de verificare a cunostintelor pe care l-am promovat pot sa mai beneficiez de reducerea de 60 de zile cum era mentionata in legea veche avand in vedere ca permisul a fost suspendat pe legea veche sau se aplica prevederile noii legi si beneficiez de reducere de numai 30 de zile? Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: AbgaeSamtak , utilizator 17:43, 10 Februarie 2022

florin0369 a scris:

Cei de la politie au spus ca se tine cont de cand s=a dat testul fiind aplicabile noile reglementari.

Uitati aici un exemplu ca nu e asa, pur si simplu cei de la politie nu cunosc legea , mai e un utilizator care a dat testul pe 26.01 :
www.avocatnet.ro/forum/discu...
www.avocatnet.ro/forum/discu...
Alt link despre faptul ca legile nu se aplica retroactiv, pentru fapte din trecut:
www.avocatnet.ro/articol_441...
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2022
latka, utilizator
Va multumesc pentru timpul acordat si raspunsurile date.
Azi am vorbit la Politia Rutiera si mi-au spus ca suspendarea va fi pentru 60 de zile si se va reduce perioada numai cu 1/3 adica 30 de zile. In aceasta situatie ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc frumos!
In logica celor de la politia rutiera utilizatorul care a sustinut examinarea pe data de 26 ianuarie intra pe legea veche deoarece Ordonanta nr. 1 este din data de 27 ianuarie.
Logica e gresita oricum, dupa cum ati observat ca scrie in art. 6 din codul civil conteaza data savirsirii faptei, consemnata in cazurile dvs. si ale colegului de "suferinta" prin PV de contraventie. Deci se aplica legea veche in ambele cazuri. Angajati-va avocat si dati politia in judecata, pentru nerespectarea art.6 cod civil.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2022
latka, utilizator
Va multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Buna ziua. la data de 16.01.2021 mi-a fost suspendat permisul ... Tanas56 Tanas56 Buna ziua. La data de 16.01.2021 mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile pentru depășirea limitei de viteza și depășirea pe linie continua. În ... (vezi toată discuția)
Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea ... catalinciprian catalinciprian Dacă am permisul suspendat pen 90 de zile si am luat redobandirea când iau permisul peste 60 sau 30 zile ? De cand mi sa suspendat permisul sau de când am ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de depunere a cererii pentru reducerea perioadei ... alinayahoo alinayahoo Care este termenul de depunere a cererii pentru reducerea perioadei de suspendare a permisului ? (vezi toată discuția)