avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Notarea posesiei-teren intravilan fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Notarea posesiei-teren intravilan fara acte

Buna ziua!
Impreuna cu sora mea am mostenit de la tatal nostru un teren intravilan de aproximativ 30 ari. Din aceasta suprafata insa avem doar pe 13 ari acte (titlu de proprietate). Terenul pe care nu avem acte este defapt continuare a gradinii si a facut parte din aceasta proprietate chiar si in timpul strabunicilor. Ce putem face pentru a trece si acea parte pe numele nostru. Dorim sa vindem apoi toata prorpietatea.
Din cate am inteles de la un topograf "notarea posesiei" si asteptarea de 3 ani nu mai e posibila. Este adevarat?

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am mostenit dupa succesiune si partaj voluntar, impreuna ... Tonny1937 Tonny1937 Buna ziua. Am mostenit dupa succesiune si partaj voluntar, impreuna cu sora mea un teren pe care mama l-a mostenit la randul ei de la tatal ei, adica bunicul, ... (vezi toată discuția)
Teren in registrul agricol dar fara titlu de proprietate marin1995 marin1995 Buna ziua, Am o problema legata de un teren intravilan. Bunicul meu a avut o suprafata de teren intravilan de 27 ari iar la registrul agricol l-a impartit in ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului mia26maria mia26maria Ca sa obtin intabularea unui teren de 5 ari detinut de 20 de ani de familie, as putea cere ordinul prefectului in locul uzucapiunii ? Mentionez ca platim ... (vezi toată discuția)