avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Excludere co-platitor/co-debitor din credit Prima Casa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Excludere co-platitor/co-debitor din credit Prima Casa dupa partaj

Buna ziua!

As avea ne voie de ajutor cu un raspuns la urmatoarea speta: In urma partajului din urma cu cativa ani s-a stabilit ca la mine sa ramana apartamentul si creditul Prima Casa de plata cu plata unei sulte catre fosta sotie insa fosta sotie a ramas "prinsa" in contractul de credit. Mentionez ca ratele sunt si au fost platite tot timpul la zi de mine, sulta achitata.
Am inceput demersurile la banca pentru excluderea acesteia ca si co-platitor/co-debitor, situatia financiara imi permite sa preiau creditul de unul singur fara probleme. Banca nu doreste insa incheierea unui simplu act aditional dupa verificarea mea dpdv al venitului ci doreste sa refac creditul in aceleasi conditii iar ca si co-platitor/co-debitor sa fie prinsa in contract si actuala sotie considerandu-se apartamentul ca bun comun.
Cum actuala sotie nu doreste si nici nu prea poate sa faca parte din noul contract de credit (detine deja un apartament cu credit Prima Casa), fosta sotie imi transmite ca ma va actiona in instanta pentru a o scoate ca si co-platitor/co-debitor din contrcatul de credit, eventual imi va cere sa-i platesc chiria pentru perioada in care nu poate contracta un credit imobiliar avand in vedere situatia prezentata.

As dori o parere referitor la posibila actiune a fostei sotii in instanta si ce cale as putea urma pentru a rezolva amiabil situatia creata?

Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2022
Andrey28, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj debit rezultat dintr-un contract de credit, opozabilitate fata de creditor Olimpia Nitu Olimpia Nitu eu si fosta sotie am fost executati silit pentru o datorie la banca,fosta sotie e girant m-ai poate fi valabil actul prin care ii cedez fostei sotii ... (vezi toată discuția)
Co-debitor in cadrul unui contract de credit Andrey28 Andrey28 Care sunt pasii de urmat pentru excluderea unei persoane ramasa co-platitor/co-debitor ca urmare a partajului intr-un contract de credit ipotecar Prima ... (vezi toată discuția)
Preluare contract prima casa marcelutza marcelutza Buna ziua.Am nevoie de un sfat,va rog.! In urma cu 4 ani s-a cumparat un apartament cu Prima Casa .Sotul titular de contract,sotia-coplatitoare. Dupa 3 ... (vezi toată discuția)