avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită partaj debit rezultat dintr-un contract de credit, ...
Discuție deschisă în Executare silită

partaj debit rezultat dintr-un contract de credit, opozabilitate fata de creditor

eu si fosta sotie am fost executati silit pentru o datorie la banca,fosta sotie e girant
m-ai poate fi valabil actul prin care ii cedez fostei sotii apartamentul,ea sa mi preia datoriile de la banca?chiar daca nu este sechestru pe casa,am oare interdictie de instrainare?
daca fosta sotie moare,devine inolvabila sau dispare ,banca se poate indrepta din nou aupra mea pentru plata datoriei?
ar putea sa fie o solutie ca in urma partajului sai cedez ,sa renunt,drepturile si datoriile mele.adica la jumate de casa si la datoria la banca?
ce pot face ca ea sa ramina cu casa si eu fara datori?
Problema este cu opozabilitatea actului juridic.
Banca ar putea deschide proces.
Nu stiu daca se complica pentru ca juristii lor nu prea cred ca au chef de astfel de procese dar...se poate...

Daca actul juridic este in fiinta banca va poate executa daca am inteles eu bine situatia.
Este destul de mult de analizat si pe puncte insa la o prima vedere asa pare sa fie...
Puneti pe o hartie tot si analizati punct cu punct...ca sunteti jurist...
e o speta!:)destul de des intalnita
Banca nu are de ce sa ceara revocarea actului de partaj cat si sotia raspunde pentru credite si deci si bunurile dansei pot fi executate silit.
Ca sa iesiti din contractele de credit, trebuie sa aveti acordul bancii ca sotia sa preia creditele integral ( daca si aceasta doreste).
Daca va intelegeti cu banca si sotia, partajul il puteti face la notar, daca nu, in instanta. In instanta , daca partajati si creditele , veti cita si banca.
Sunt zeci de subiecte pe aceasta tema in forum. Partajul se face intre soti, nu intre soti si banca. Doar banca, asa cum bine a subliniat dna gi-jane, poate sa renunte la un debitor.
Daca banca va executa, aveti drept de regres impotriva fostei sotii, pntru a recupera ce va ia banca.
cunosc acestea,intrebarea era: Daca fosta sotie in urma preluari creditelor din diverse motive nu mai plateste banci,banca imi va cere mie sa platesc?logic daca ea nu va plati ,mostenitori ei v-or plati,adica fiul nostru,el este minor iar eu sunt tata..
[ EDITAT bold]
Ultima modificare: Miercuri, 8 Mai 2013
ContSters214341, utilizator

Alte discuții în legătură

Credit partaj wazz wazz Buna ziua Avem doi soti cu regim matrimonial comunitate de bunuri. Unul dintre acestia a facut credit bancar pt a achita fostului sau sot o suma stabilita ... (vezi toată discuția)
Cum poate ceda tatăl cota sa din imobil copilului, astfel încât mama să nu-l poată pune în vânzare? Ionela Gabriela Ionela Gabriela Buna ziua! Avem si noi o problema ca sa ii zic asa! Sotul meu, a mai fost casatorit si a divortat in 2013. Cand a divortat, a lasat o pe fosta sotie si copilul ... (vezi toată discuția)
Succesiune complicata!!!!!!!!!!!! severinbrasov severinbrasov Tata lmeu a decedat in luna martie. La succesiune venim eu in calitate de fiu, si sotia sa, care nu m-a adoptat, mama mea fiind decedata. Am doua credite la ... (vezi toată discuția)