avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE- cote de drept ce revin mostenitorilor ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE- cote de drept ce revin mostenitorilor

Buna ziua.
1. Care sunt cotele de drept ale fiecarui mostenitor in urmatorul caz:
Se face succesiune dupa bunici, ambii fiind decedati. Acestia au avut 3 fii, Situatia celor 3 fii este urmatoarea: unul decedat, fara mostenitori, al doilea fiu, decedat si el, avand 1 copil(unic mostenitor) si al treilea fiu in viata.
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2022
PORA AMALIA, utilizator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 04:09, 3 Februarie 2022
Cei trei copii mostenesc parintii in cote egale.
In locul celor decedati, vin copii acestora prin reprezentare si mostenesc exact aceeasi cota pe care ar fi mostenito tatal lor daca ar fi fost in viata.
Cota ce revine fiului decedat si fara copii (adica 1/3) se va impariti in cote egale intre fratii lui.
Mostenirea se imparte catre cei trei fii...
Daca primul este decedat si nu are mostenitori directi atunci partea lui o impart cei doi frati.
Cota de mostenire a fiului decedat o sa revina copilului.
Fiul in viata o sa primeasca cota s-a.

Mergeti la un notar din localitatea unde au avut ultimul domiciliu bunicii dvs. si va indruma acesta.
În final (după dezbaterea celor 3-4 moșteniri câte văd eu pe aici) ceea ce au avut bunicii va ajunge la
- fiul lor în viață (1/2)
- și nepotul lor de fiu (1/2).

Dacă cel de-al doilea fiu a decedat după părinții lui și dacă el avea cumva și vreo soție la momentul decesului său, atunci ceea ce v-am spus mai sus trebuie revizuit.

PORA AMALIA a scris:
Buna ziua.
...unul decedat, fara mostenitori,

Nu știu ce înțelegeți dvs. prin „fără moștenitori”, pentru eu văd ... vreo doi: fratele în viată și (în funcție de ordinea deceselor) celălalt frate sau nepotul de frate.

Amănuntele contează și mai ales ordinea deceselor în materie succesorală.
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2022
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! este vorba despre o mostenire: se doreste succesiunea ... stefimit stefimit Buna ziua! Este vorba despre o mostenire: Se doreste succesiunea dupa parintii decedati.Am fost 4 frati 1.Tatal decedat in urma cu 10 ani . Nu s-a efectuat ... (vezi toată discuția)
Succesiune parinti decedati steef steef cum se face succesiunea in situatia in care ambii parinti sint decedati? au doi copii,unul in viata celalalt decedat (are 3 copii in viata) ce cota parte ... (vezi toată discuția)
Mostenirea legala Cosma Rozalia Cosma Rozalia Care sunt mostenitorii in cazul in care parinti au decedat , in urmatorul caz ? 1. Un fiu decedat , a ramas fiica lui 2. Al doilea fiu decedat , au ramas ... (vezi toată discuția)