avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara mai pe inteles ce pedeapsa avem?? Tip ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara mai pe inteles ce pedeapsa avem?? Tip solutie: Soluţionare ...

Buna seara mai pe inteles ce pedeapsa avem?? Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, 4 ?i 10 C. pr. pen., stabileşte în sarcina inculpatului BID pedeapsa de 1 (un) an ?i 2 (două) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, prev. de art. 336 alin. 1 C.pen. În baza art. 83 alin. 1 C. pen., amână aplicarea pedepsei pe un termen de supraveghere de 2 ani de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În baza art. 85 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Constanţa, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 85 alin. 2 lit. b) C.pen., impune inculpatului ca pe parcursul termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei/ Consiliului Local Năvodari sau la Complexul Muzeal de ?tiin?e ale Naturii, pe o perioadă de 60 de zile. În baza art. 86 alin. (1) C. pen. pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. (1) lit. c) - e) se comunică Serviciului de Probaţiune Constanţa. În baza art. 404 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului asupra consecinţelor nerespectării măsurilor de supraveghere impuse şi ale săvârşirii de noi infracţiuni în cursul termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 C. proc pen., obligă inculpatul BID la plata sumei de 1.000 lei, din care 800 lei aferente fazei de urmărire penală şi 200 de lei aferente fazei judecăţii, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 02.02.2022.
Document: Hotarâre 128/2022 02.02.2022
Cel mai recent răspuns: Floricica eu , utilizator 18:06, 4 Februarie 2022
Daca nu se formuleaza apel, ramane ca 2 ANI DE ZILE SA FI CUMINTE FARA FAPTE PENALE SI RESPECTI OBLIGATIILE ENUMERATE A-E. Platesti cei 1000 lei la administratia financiara si o copie a chitantei o depui la biroul executati penale la instanta care a pronuntat hotararea. Pedeapsa de 1 an si 2 luni se reactiveaza si se executa daca nu respecti obligatiile stabilite de instanta in cei 2 ani.
Dar dreptul de condus masina are voie????

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Daca nu se formuleaza apel, ramane ca 2 ANI DE ZILE SA FI CUMINTE FARA FAPTE PENALE SI RESPECTI OBLIGATIILE ENUMERATE A-E. Platesti cei 1000 lei la administratia financiara si o copie a chitantei o depui la biroul executati penale la instanta care a pronuntat hotararea. Pedeapsa de 1 an si 2 luni se reactiveaza si se executa daca nu respecti obligatiile stabilite de instanta in cei 2 ani.

ok am inteles, multumesc.

Floricica eu a scris:

Dar dreptul de condus masina are voie????

Daca ramane definitiva, permisul se restituie.
Da multumesc frumos, am loat legatura cu avocatul. Orcum multumesc pt raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ora estimata: 08:30 complet: pamânări/incidente 2 tip solutie: ... COSTEL122 COSTEL122 Ora estimata: 08:30 Complet: Pamânări/incidente 2 Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 233 C. pen., rap. la art. 396 alin. 1, 2 ?i 10 ... (vezi toată discuția)
Ajutor, nu știu cum să procedez pentru a-mi recupera permisul de conducere Asaafostsafie1 Asaafostsafie1 Complet: P7 Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art. 396 al. 1, 4 CPP raportat la art. 83 Cod Pen stabileşte pedeapsa de 8 luni închisoare ... (vezi toată discuția)
Salutare!am fost judecat pe data de 21 octombrie intr-un dosar ... Misincageorge251 Misincageorge251 Salutare!Am fost judecat pe data de 21 octombrie intr-un dosar pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice.Pe 21 am fost amânat pentru data de 5 ... (vezi toată discuția)