avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți dacă un consilier ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, Vă rog să-mi spuneți dacă un consilier județean ...

Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneți dacă un consilier județean poate participa la un concurs pentru ocuparea unui post contractual vacant, în sensul că poate exista o incompatibilitate în acest sens. Dacă da, care este cadrul legal?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: IORDAN ELENA , utilizator 10:08, 4 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 161/2003
art. 88
(1) Funcția de consilier local sau consilier județean este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcții sau calități:
......
c) calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă în aparatul propriu al consiliului local respectiv sau în aparatul propriu al consiliului județean ori al prefecturii din județul respectiv;
.....
Mulțumesc frumos pentru răspuns!
Este vorba de un consilier județean care a participat la un concurs (și a fost declarat admis!!!), dar instituția este subordonată primăriei. Deci, a avut voie.
Zi frumoasă!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functii publice marianac00 marianac00 un consilier local poate detine o functie contractuala in cadrul compartimentului administrativ dintr-o primarie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Incompatibilitate casier - consilier local? valentina_tibuleac@yahoo.com valentina_tibuleac@yahoo.com As vrea sa stiu , daca functia contractuala de casier in cadrul Consiliului judetean este incompatibila cu cea de consilier local? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Poate fi consilier local? baza baza un angajat al unei institutii publice, pe post de paznic , cu contract de munca pe o perioada nedeterminata (persoana contractuala), poate fi si consilier ... (vezi toată discuția)