avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Preschimbare CI termen expirare Barbat fiind, in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Preschimbare CI termen expirare Barbat fiind, in proces de divort, ...

Preschimbare CI termen expirare

Barbat fiind, in proces de divort, trebuie sa schimb cartea de identitate pentru expirarea termenului valabilitatii. Pentru aceasta, mai este necesar certificatul de casatorie? Este suficient sa fac dovada faptului ca este o chestiune de zile pana la pronuntarea divortului? Actul este la viitoarea fosta sotie si nu doresc sa o contactez, in plus, este o distanta de aproximativ 600 de km fata de locul in care domiciliez.
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 07:43, 6 Februarie 2022
La data depunerii cererii de emitere a cărții de identitate trebuie sa faceți dovada stării civile. Dacă sunteți căsătorit trebuie sa prezentați certificatul de Căsătorie , chiar dacă mai este și o singura zi pana la pronunțarea divorțului. Dacă nu îl mai aveți, aveți dreptul sa solicitați un duplicat, chiar prin intermediul SPCLEP - ului unde depuneți cererea pentru cartea de identitate.
În lipsa acestuia vi se va emite o carte de identitate provizorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte carte de identitate provizorie irinabob irinabob buna ziua,care sunt documentele necesare ptr schimbarea cartii de identitatea,stiu ca e nevoie sa-mi fac una provizorie deoarece certificatul de casatorie ... (vezi toată discuția)
Pierderea simultana a unui act de stare civila si a cartii de identitate – solutie pentru obtinerea lor cu un singur demers Ares-3 Ares-3 Daca ati avut ghinionul sa va pierdeti deodata certificatul de nastere si cartea de identitate va aflati oarecum intr-un cerc vicios: nu puteti cere eliberarea ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata zitazi zitazi Se poate face buletin nou daca nu ai domiciliu stabil ?Adica esti plecat in strainatate si trebuie sa vii acasa sa faci buletinul si nu ai pe nimeni sa te ia ... (vezi toată discuția)