avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... peretele dintre un dormitor si un balcon deschis este ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

peretele dintre un dormitor si un balcon deschis este perete ...

peretele dintre un dormitor si un balcon deschis este perete comun,apartine de fatada blocului?ca sa montez o jaluzea pe fereastra care da in balcon este necesara autorizatie de constructie sau alte aprobari?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:49, 6 Februarie 2022
peretele face parte din fatada si este parte comuna
se pot monta jaluzele/rulouri exterioare fara a fi nevoie de autorizatie
in asociatie pot exista reguli de instalare legate de culoare/format(daca fiecare isi monteaza rulouri in culoarea preferata,fatada blocului va avea de suferit pe partea de aspect)
atunci fatada este considerat atat peretele cat si parapetele balconului din dreptul lui? practic proprietatea formata din balcon si apartament este divizata in 2 de acest perete?
atunci fatada este considerat atat peretele cat si parapetele balconului din dreptul lui? practic proprietatea formata din balcon si apartament este divizata in 2 de acest perete?
Exteriorul balconului reprezinta parte comuna
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu au drept legal sa schimbe destinatia si aspectul partii comune fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instalarea rulourilor exterioare (jaluzele) la bloc necesita autorizare ? RazvanRM RazvanRM Buna ziua, Am un apartament intr-un bloc nou in Cluj-Napoca si as dori sa montez rulouri exterioare la geamuri (aceeasi culoare cu tamplaria). Cei de la ... (vezi toată discuția)
Amplasare benner pe peretele exterior al apartamentului LAUAND LAUAND detin un ap.transformat in spatiu comercial,la parterul unui bloc si am niste intrebari referitoare la amplasarea unor bennere . as dori sa stiu daca pot ... (vezi toată discuția)
Culoarea balconului margareta_1980 margareta_1980 Doresc o alta culoare pentru interiorul balconului decat cea aleasa de locatarii blocului in care locuiesc.Insa administratorul se opune.Va rog sa ma sfatuiti ... (vezi toată discuția)