avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Care pot fi consecintele pt cineva care a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Care pot fi consecintele pt cineva care a fumat marijuana ...

Buna ziua! Care pot fi consecintele pt cineva care a fumat marijuana cu 3 ore inainte de a se urca la volan? Metionez ca a mers pe interizis si d-asta l-au oprit. De asemenea, este la prima abatere, a fost cooperant si ii trecuse starea. Poate face puscarie?
Dacă nu este recidivist, nu o sa primească o pedeapsa în regim de detenție.

Multumesc! Dar de dosar penal nu o sa scape, banuiesc.
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Dacă nu este recidivist, nu o sa primească o pedeapsa în regim de detenție.

Pedeapsa prevăzută de Codul penal pentru conducerea unui vehicul sub influenta drogurilor este închisoarea de la 1 la 5 ani sau amenda penală
Pedeapsa stabilita și modalitatea de executare vor depinde de o serie de elemente, cum ar fi: valoarea rezultatelor probelor biologice, concluziile expertizei medico-legale, atitudinea și comportamentul persoanei în cauză, gradul de colaborare cu organele de cercetare penală și circumstanțele personale ale celui cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența drogurilor.
Sunt sanse ca acesta sa primeasca o pedeapsa cu amanarea aplicarii pedepsei sau suspendarea executarii pedepsei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curiozitate consecințe consum marijuana la volan Mihai28476w6 Mihai28476w6 Ce consecinte sunt daca esti oprit de poliție si ai consumat marijuana (oprit la volan ) multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Trafic de droguri nasotescu nasotescu buna ziua alex este numele meu, am si eu o intrebare f serioasa si astept un rasp cat mai curand daca se poate. Aam ajuns la politia dccot pentru ca mi sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o intrebare legata de consumul cronic de canabis. ... YKZ21 YKZ21 Buna ziua! Am o intrebare legata de consumul cronic de canabis. Eu fumez cam 0.1 g maxim in fiecare seara pe la ora 23. In rest nu consum deloc in timpul ... (vezi toată discuția)