avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rog îndrumare în direcția corectă.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rog îndrumare în direcția corectă.

Bună ziua.Vă rog frumos să-mi lămuriți următoarea situație, dacă se poate:
Tatăl meu a decedat.Eu am calitatea de fiu din prima căsătorie.Din a doua căsătorie a rezultat un fiu.Soția defunctului moștenește 50% dintr-un apartament pentru că este trecută ca proprietar,împreună cu defunctul, al acestui bun.Restul de 50% din apartament se împarte între mine,dumneaei și celălalt fiu.
Am înțeles de la notarul care mi-a prezentat situația, că dumneai nu ar avea bani să-mi plătească o sultă, pentru a dobândi proprietatea deplină,iar eu rămân doar cu acea cotă-parte din apartament fără a mă folosi de fructele acestei cote.
Acum,eu refuz această situație.Cum pot proceda pentru a putea dobândi drepturile mele legale?
Vă mulțumesc.Multă sănătate.
Ultima modificare: Marți, 8 Februarie 2022
Alex-U, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alex-U , utilizator 18:57, 9 Februarie 2022
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ei nu doresc să încheie cu dvs. un act de partaj (partaj voluntar), atunci vă rămâne cale instanței (partaj judiciar).
Ultima modificare: Miercuri, 9 Februarie 2022
romascanu, moderator
Vă mulțumesc mult pentru răspuns.Sănătate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dare in plata si succesiune norii01 norii01 Buna ziua, Fratele meu decedat are un proces pentru dare in plata o casa cu teren, la care a platit o parte din suma de 45 mii euro bancii . Creditul ... (vezi toată discuția)
Cote mostenite dorinantik dorinantik La un apartament cu 2 camere, 2 mostenitori,primul cu cota de 1/2 iar celalalt cu cota de 2/5. Apartamentul are 100 mp. Cat la suta % din acesta mosteneste ... (vezi toată discuția)
Intrebare- partaj sunshine83 sunshine83 Care este principiul impartirii bunurilor intr-un partaj ? Se impart bunurile si obligatiile? Daca de exemplu bunurile valoreaza 50 mii euro si creditul ... (vezi toată discuția)