avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am facut succesiunea in 2014. Saptamana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am facut succesiunea in 2014. Saptamana trecuta, pana ...

Buna ziua,
Am facut succesiunea in 2014. Saptamana trecuta, pana sa plec din tara, aflu de la primarie ca mai detinem (varul meu si eu) niste propretati pentru care nu am avut documente pana acum si nici nu stiam de ele (intre timp am obtinut o copie dupa titlul original). Ce mi se pare suspect e ca eu si varul meu platim deja taxe si impozite pe aceste terenuri la camp, iar varul meu ridica deja produse de pe ele. Cu alte cuvinte: sus, la financiar, terenurile sunt in regula, dar jos, la un alt departament, aceste terenuri nu apar inca pe numele noastre.
Am cateva intrebari:
1. Trebuie sa mai deschid succesiune dinnou?
2. Daca DA, cam cat ar costa? Au trecut 8 ani de cand am facut succesiunea...
3. De cat timp e nevoie sa rezolv aceasta problema dinnou. Eu am plecta deja din tara si nu stiu cand ma pot reintoarce...
Multumesc!
Buna ziua,

Este vorba de dezbaterea succesiuniii si nu de deschiderea ei (confuzie des intalnita intre justitiabili), intrucat succesiunea se deschide prin decesul persoanei care lasa mostenirea.

Daca nu a fost dezbatuta succesiunea si pentru terenurile despre care vorbiti, atunci trebuie sa dezbateti succesiunea si pentru acestea si sa obtineti un certificat de mostenitor suplimentar.

Costurile se calculeaza in functie de valoarea bunurilor care fac obiectul suplimentarii, aduse la masa succesorala si de onorariul notarului care poate sa difere in functie de fiecare birou notarial.
Puteti sa imputerniciti o alta persoana care sa va reprezinte in fata notarului, aceasta poate fi o ruda sau un avocat din localitatea unde se afla biroul notarial care va elibera suplimentul de certificat de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune raul89 raul89 Buna ziua. In cazul dezbaterii a doua succesiuni succesive, in cadrul aceluiasi Certificat de Mostenitor, taxele succesorale se achita pentru fiecare ... (vezi toată discuția)
Mostenire teren b.stefan78 b.stefan78 As avea urmatoarea intrebare:in cat timp se poate rezolva o mostenire? Mai exact: vreau sa fac succesiunea pentru un teren,nu exista si alti mostenitori.In cat ... (vezi toată discuția)
Participare la succesiune stoiancristian67 stoiancristian67 Sunt nepot de var al unchiului si matusei decedati amandoi. Nu au copii si nu au lasat testament. De asemenea si parintii mei sunt decedati. Cand se poate ... (vezi toată discuția)