Ma aflu intr-un proces de partaj cand instanta a stabilit deja masa partajabila, cota si a dispus efectuarea unei expertize constructii (valoare 650 lei) la un apartament ,pentru mine si o expertiza topo-cadastrala(valoare 300 lei) pentru un teren precum si expertiza pentru bunuri mobile (valoare 350 lei) pentru cealalta parte din proces.Am achitat partea mea de expertiza, cealalta parte nu a achitat.Au trecut deja doua termene.Va rog sa-mi spune-ti ce se intampla daca cealalta parte refuza achitarea expertizei dispusa de instanta?
Multumesc!
Care este calitatea dvs in dosar?
....puteti achita dvs aceea suma, daca este in interesul dvs sa se rezolve cauza....si apoi solicitati cheltuieli de judecata, la care sa fie obligata cealalta parte.
Eu am deschis acest proces de partaj, în urma divortului, nu am acum mijloace financiare sa platesc si pentru cealalta parte( totusi daca instanta a decis sa platim fiecare 650 lei!), doua termene au trecut de la aceasta decizie a instantei, in continuare ce se poate intâmpla?
Vă multumesc!
daca doriti ca procesul sa se judece cat mai repede, ar trebui sa faceti dvs. un efort si sa platiti taxele de expertiza , ce au cazut in sarcina paratului .
la final, va veti recupera aceste cheltuieli de la parat sau daca de ex. vi se atribuie dvs. imobilul si instanta va va obliga la plata sultei, veti scadea din valoarea sultei aceste cheltuieli .
in caz contrar, se tergiverseaza judecarea procesului. poate ca acest lucru urmareste cealalta parte procesuala ;)
Partaj - expertiza
noiklosa
Buna ziua,
In cazul unui proces de partaj, reclamantul evalueaza masa partajabila (o proprietate imobiliara) la x RON, care este mult sub valoarea reala, si ... (vezi toată discuția)