avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca

buna ziua,
am lucrat la o firma cu norma intreaga de 8 ore si la alta firma 4 ore. la firma unde am lucrat 8 ore si am demisionat, pe decizia de incetare era mentionat ca contractul inceteaza incepand cu data de 12.01.2010,. pot sa trec norma intreaga la ceea de a doua firma unde lucrez incepand cu data de 13.01.2010 sau 12.01.2010.
eu stiam ca data care este pe decizie este ultima zi de lucru,
multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:40, 14 Ianuarie 2010
Puteti sa aveti doua contracte de munca cu 8h/zi concomitent ;)
Oricum, data incetarii contractului este 12.01.2010, din acea data puteti opta pentru 8h/zi la cea de-a doua firma si trebuie sa dati si o declaratie ca aveti functia de baza acolo (in cazul in care pana atunci ati avut functie secundara).
la itm mi s-a spus ca pot lucra cu un singur contract de munca cu 8 ore si mai pot lucra cu 4 in alta parte, de aceea am intrebat pt ca mie logic mi se pare ca data contractul inceteaza in 12, asta inseamna ca pe 12 eu voi fi pe pontaj, deci cu 13 imi pot face norma intreaga la cealalta firma. gresesc cumva?
multumesc
NU .este o.k.
Orice salariat are dreptul de a cumula mai multe funcţii, în baza unor contracte individuale de muncă, beneficiind de salariul corespunzător pentru fiecare dintre acestea. Prin urmare, se poate cumula si 2 c.i.m. cu norma intreaga.

In speta, puteti incepe activitatea cu norma intreaga incepand cu data de 13.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legal cate ore pot lucra pe saptamana daca am mai multe contracte de munca niki27 niki27 Salutare. O intrebare. Legal cate ore pot lucra intr-o saptamana daca am un contract la un angajator cu 8 ore si vreau sa ma mai angajez la un alt ... (vezi toată discuția)
Contract pe 2 ore goegbv goegbv Am deschis un magazin si am angajat o vanzatoare cu 2 ore.in aceeasi incapere este si o firma de termopane si vanzatoarea va lucra la amandoi in acelasi timp. ... (vezi toată discuția)
Contract de munca full time C-tin C-tin Un angajat are contract de munca cu norma intreaga la o firma. Se poate angaja, in paralel, la o alta firma - dar tot cu contract de munca cu norma intreaga? (vezi toată discuția)