Parintii mei doresc sa isi vanda apartamentul si in procesul de pregatire am cerut un Extras CF de informare si dupa 3 zile am primit documentul digital.
Insa avem o oarecare surpriza, aparent la C Partea III - Sarcini figureaza 2 intrari pentru intabulare cu drept de IPOTECA pentru Sucursala Judeteana CEC din 1980.
In sectiunea B. Partea II. Proprietari şi acte avem 2 intrari:
1. din 1984 Contract de imprumut Sucursala Judeteana CEC cu interdictii de instrainare, grevare
2. din 1990 Contract de vanzare cumparare, intabulare cu drept de proprietate pentru parintii mei cota 1:1.
Intrebarea este, mai este valabila ipoteca si interdictia de instrainare? Nu s-a facut radierea ipotecii la plata integrala a creditului?
Ma gandesc ca pentru a putea vinde imobilul partea de sarcini trebuie sa fie curata.
Mai mult context: Apartamentul a fost cumparat prin contract de vanzare-cumparare cu preluare de rate in 1984 (creditul a fost initiat in 1980), dupa ce s-a intors din armata.
Tata a platit tot ce mai era scadent anticipat dupa revolutia din '89 - din cauza inflatiei in perioada asta era o formalitate sa iti lichidezi creditul. Nu se pune problema ca acest credit sa fie inca activ sau neachitat.