avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ipoteca din 1980 neridicata dupa plata anticipata?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ipoteca din 1980 neridicata dupa plata anticipata?

Buna,

Parintii mei doresc sa isi vanda apartamentul si in procesul de pregatire am cerut un Extras CF de informare si dupa 3 zile am primit documentul digital.
Insa avem o oarecare surpriza, aparent la C Partea III - Sarcini figureaza 2 intrari pentru intabulare cu drept de IPOTECA pentru Sucursala Judeteana CEC din 1980.

In sectiunea B. Partea II. Proprietari şi acte avem 2 intrari:
1. din 1984 Contract de imprumut Sucursala Judeteana CEC cu interdictii de instrainare, grevare
2. din 1990 Contract de vanzare cumparare, intabulare cu drept de proprietate pentru parintii mei cota 1:1.

Intrebarea este, mai este valabila ipoteca si interdictia de instrainare? Nu s-a facut radierea ipotecii la plata integrala a creditului?
Ma gandesc ca pentru a putea vinde imobilul partea de sarcini trebuie sa fie curata.

Mai mult context: Apartamentul a fost cumparat prin contract de vanzare-cumparare cu preluare de rate in 1984 (creditul a fost initiat in 1980), dupa ce s-a intors din armata.
Tata a platit tot ce mai era scadent anticipat dupa revolutia din '89 - din cauza inflatiei in perioada asta era o formalitate sa iti lichidezi creditul. Nu se pune problema ca acest credit sa fie inca activ sau neachitat.

Multumesc de ajutor.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Februarie 2022
Cosmin.Marian, utilizator

Alte discuții în legătură

Transmiterea obligatiei ipoterare cumparatorului de buna credinta participant la licitatie nicolaeelena nicolaeelena Particip, in calitate de cumparator , la o licitatie organizata de o persoana juridica care vinde un apartament ipotecat de un girant, persoana fizica. Asupra ... (vezi toată discuția)
Extras cf pentru informare - ipoteca in favoarea bancii ralucagrecu ralucagrecu Buna ziua, Dorim sa cumparam un apartament, iar proprietarul a avut ipoteca in favoarea bancii (pe o suma echivalenta cu 1/4 din valoarea apartamentului). ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament luat prin prima casa 2013 cristhy45 cristhy45 Buna ziua , poate ma ajuta si pe mine cineva . Am cateva lucruri neclare in legatura cu inchirerea unui ap cu 2 camere luat prin programul prima casa la ... (vezi toată discuția)