avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calculul pensiei de virsta si aplicarea indicelui de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calculul pensiei de virsta si aplicarea indicelui de corectie

Intrebare legata de calculul pensiei de virsta si aplicarea indicelui de corectie.
Am depus dosarul dupa implinirea 65 de ani. In noiembrie 2021.
Cu citeva luni mai devreme am facut cont pe situl CNPP si am observat ca-mi lipsesc stagiile pentru 12 luni din anii 2006 si 2007. Firma la care erau lipsa este suspendata. Am contactat fostul contabilul si CNPP ca sa rezolve problema.
In Decembrie am primit decizia de pensionare in care acele luni erau lipsa. In rest totul era calculat corect.Peste o saptamina dupa decizie am primit o scrisoare de la CNPP care acum continea stagiile pentru toate lunile corect. In Ianuarie 2022 am depus cerere de recalculare din motiv ca au parut noi date. In februarie am primit decizia de recalculare care contine inclusiv lunile lipsa cit si lunile 10 ,11 si 12 din 2021 (eu continui sa lucrez la privat). In recalculare pentru ultimele trei luni nu a fost aplicat indicele de corectie , ceia ce dupa cite stiu este corect. Dar la fel nu a fost aplicat indicele nici pentru lunile lipsa din anii 2006, 2007Dupa intelegerea me ar trebui sa fie aplicat indicele pentru anii 2006, 2007 altfel ar pune in situatii diferite diferiti pensionari in dependenta daca au fost erori in sistemul de CNPP sau nu , ceia ce este discriminatoriu. Remarc ca in decembrie nu am depus contestatie, la data primirii deciziei inca nu existau date suplimentare legate de lunile lipsa.
Va rog sa-mi spuneti daca e corect cum a fost facuta recalculare.
Si daca nu, cum trebuie sa procedez.
Multumesc

Alte discuții în legătură

Legea 360/2023 deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 ... uca2015 uca2015 Legea 360/2023 Deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 nu au beneficiat de aplicarea unui indice de corectie, va rog sa-mi spuneti daca cfm legii ... (vezi toată discuția)
Munca după pensionare anticipată florinm58 florinm58 Am mare nevoie de un sfat priceput si sincer ,am fost sfatuit sa-mi depun dosarul de pensie anticipata ptr. ca acum , anul acesta sunt niste calcule mai ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala legea 360/2023 DenissP DenissP Buna ziua! Dupa 35 ani si 5 luni vechime am depus la Casa de pensii si mi s-a aprobat decizia pentru acordare pensie anticipata partiala . Mentionez ca din ... (vezi toată discuția)