avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Legea 360/2023 Deoarece cei care s-au pensionat ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Legea 360/2023 Deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 ...

Legea 360/2023

Deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 nu au beneficiat de aplicarea unui indice de corectie, va rog sa-mi spuneti daca cfm legii nr.360/2023 primesc si o marire aferenta indicelui de corectie..

Va multumesc.

Cel mai recent răspuns: uca2015 , utilizator 16:36, 25 Septembrie 2024
Prin schimbarea formulei de cacul se anuleaza toate efectele produse de indicele de corectie, inclusiv cel de 1,41.
Stimate Domn,

Multumesc pt promtitudinea raspunsului.
Am intrebat pt mama mea, care s-a pensionat in 1992, si care a primit doar o puncte de stabilitate, si nu aprimit o marire a pensiei ca urmare a faptului ca nu a beneficiat de indice de corectie.

cu stima,
Postati punctajul mediu anual de pe un cupon in plata cu toate cifrele de dupa virgula din lunile trecute.
Punstajul mediu anual din august 2024 este: 1,83523. Am inmultit acest punctaj mediu anual cu 25 ani stagiu complet de cotizare in sept 1992 si a rezultat un nr de puncte de 45,81325.
Daca acest nr puncte: 45,81325 X 81 = 3.711 lei - valoare care este mai mica decat pensia in plata in august 2024!!!
Trebuie sa aiba o crestere ca urmare a neaplicarii indicelui de corectie!
Problema este ca decizia ei a fost recalculata in 2005 cfm ordonantei 4/2005, si CNPP nu i-a trimis noua decizie recalculata, asa ca nu avem cum verifica daca acesta este nr total corect de puncte! In decizia din 1992 nu apare nr de puncte, decat stagiul de contributivitate, pt care a primit puncte de stabilitate.

Pensia in plata este 373o lei.
Dupa recalculare va fi de 3717 lei.
Nu are si stagiu contributiv de peste 25 ani pentru a primi puncte de stabilitate ?
Ultima modificare: Marți, 10 Septembrie 2024
Carp Mircea, utilizator

Alte discuții în legătură

Stagiu total de cotizare realizat 46 ani 7 luni si 22 zile. in ... Bibi29 Bibi29 Stagiu total de cotizare realizat 46 ani 7 luni si 22 zile. In sistemul public din care. Conditii normale 19 ani si 27 zile. Grupa 2-a ( lg 3/ 1977) 10 ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. la mulți ani. pentru pensie urmaș.. soțul meu ... Iulita Bambuch Iulita Bambuch Bună ziua. La mulți ani. Pentru pensie urmaș.. Soțul meu a decedat in urmă cu 10ani.. Dacă fac cerere pentru pensie de urmaș.. Vă dau datele lui.. ... (vezi toată discuția)
Cum se recalculeaza pensia? o decizie de pensionare are urmatoarele date ... ion + ion + Recalculare pensie O decizie de pensionare are urmatoarele date rotunjite. 1. varsta la data pensionarii = varsta standard de pensionare = 64 ani, 4 luni 2. ... (vezi toată discuția)