avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia 59/2021 a ICCJ este aplicabilă şi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia 59/2021 a ICCJ este aplicabilă şi asistentilor medicali ...

Decizia 59/2021 a ICCJ este aplicabilă şi asistentilor medicali din cadrul unităţilor de asistenţă socială?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:14, 17 Februarie 2022
Decizia 59/2021 a ICCJ nu face distinctie intre unitati de asistenta sociala sau unitati medicale.

Inalta Curte a statuat că, încadrarea asistenților medicali absolvenți de studii sanitare postliceale sau superioare de scurtă durată într-o specializare de profil clinic care au dobândit gradul de principal și, ulterior, au absolvit studii superioare de asistent medical generalist sau de moașă, în funcția corespunzătoare studiilor superioare absolvite, în condițiile art. 207 alin. (2) și (3) din Legea nr. 95/2006, intervine de drept, nefiind condiționată de îndeplinirea altor cerințe pentru promovarea în funcție, respectiv de încadrarea în cheltuielile de personal aprobate în buget, conform art. 31 alin. (8) din Legea-cadru nr. 153/2017 și de transformarea postului avut într-un post corespunzător studiilor superioare absolvite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un asistent medical generalist cu grad pricipal care lucraza ... dana manea dana manea Un asistent medical generalist cu grad pricipal care lucraza la statia de sterilizare poate fi ]ncadrat in functia de asistent medical cu studii superioare , ... (vezi toată discuția)
Buna seara îmi puteți spune cum se calculează vechimea daca ... mircea erica mircea erica Buna seara îmi puteți spune cum se calculează vechimea daca faci voluntariat ? După număr de ore sau ca perioada ? Este specificat in lege un nr de ore? (vezi toată discuția)
Promovarea pe criteriu de studii superioare in sanatate dannamaria dannamaria Care este cadrul legal de trecere de la grila de salarizare asistent medical studii medii la asistent medical studii superioare in urma obtinerii licentei daca ... (vezi toată discuția)