avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua! Avem urmatorul caz. Un angajat foloseste ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua! Avem urmatorul caz. Un angajat foloseste mai multe ...

Buna ziua!
Avem urmatorul caz. Un angajat foloseste mai multe trasee de deplasare la si de la locul de munca. Exista un traseu in care duce copii la scoala. In aceasta situatie angajatorul poate refuza declararea acestui traseu?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:43, 18 Februarie 2022
Buna ziua,
Poate refuza declararea traseului dar pe proprie raspundere ( scrie in rubrica din fisa "refuz declarare traseu" si semneaza sub, dar o face pe proprie raspundere.

Cat despre traseu...
Art. 2 din H.G. 1425/2006 spune:
...
10.accident de muncă de traseu:
a) accident survenit în timpul și pe traseul normal al deplasării de la locul de muncă la domiciliu și invers și care a antrenat vătămarea sau decesul;
b) accident survenit pe perioada pauzei reglementare de masă în locuri organizate de angajator, pe traseul normal al deplasării de la locul de muncă la locul unde ia masa și invers, și care a antrenat vătămarea sau decesul;
c) accident care a antrenat vătămarea sau decesul, petrecut pe traseul normal al deplasării de la locul de muncă la locul unde își încasează salariul și invers, dacă acesta este organizat de angajator în afara unității;
Ultima modificare: Vineri, 18 Februarie 2022
Ionut.ion, utilizator
Multumesc!
In fisa individuala ssm se mentioneaza traseul si intervalul orar in care se face deplasarea in baza declaratiei lucratorului. Angajatorul poate impune un anumit traseu si un anume interval orar numai daca asigura transportul cu mijloace proprii pe cheltuiala sa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca pe traseul locuinta-seviciu virgil64 virgil64 In ce act legislativ se precizeaza ca un accident petrecut pe traseul locuinta- serviciu si inapoi,se poate considera accident de munca ? (vezi toată discuția)
Muscata de catel Andreea_Manole Andreea_Manole Pe 17 mai 2018 am fost atacata de un caine al strazii. Mi-a lasat niste gauri in brat si sunt in incapacitate de munca. Cu toate ca am sesizat primaria de ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa si traseul de la si inspre domiciliu Cavalerul.dreptatii Cavalerul.dreptatii Buna seara, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea dilema: daca decid sa merg in pauza de masa la un restaurant care nu este acoperit de traseul semnat catre si de ... (vezi toată discuția)