Bună ziua,
Saptamana trecuta am fost anunțați, printr-un afis lipit pe usa de la parter a liftului, ca începând cu luna martie se vor desfășura lucrări de înlocuire a coloanei de apa calda-apa rece la bucătării și ca va trebui sa asiguram accesul în locuințe 3 zile consecutiv pentru aceasta.
La 2 zile dupa acest anunț se mai adaugă unul în care suntem anunțați ca dacă nu asiguram accesul lucrătorilor în apartament suntem.pasibili de amenda.
Dupa încă câteva zile mai apare un afișau un extras din lege prin care nu se comunica din nou ca suntem.pasibili de amenda dacă nunpermitem accesul lucrătorilor în locuințe. Mi se pare ca deja suntem hăituiți și amenințați. Am citit și eu legea asociațiilor de proprietari și nu am regăsit nicăieri faptul ca yrebuie sa asigur accesul pentru 3 zile consecutiv. Nu m-am opus ca lucrătorii sa între și sa rezolve situația, dar 3 zile consecutiv mi se pare mult, mai ales ca după cum știți concediile se programează în unele firme și de cubun an în urma. Spre exemplu eu sunt acum in preaviz, în martie voi fi la un alt loc de munca, unde sigur nu voi putea primi concediu imediat. Cred ca aceste lucrări,care nubsunt urgente, trebuiesc făcute funcție de disponibilitatea proprietarului.
Va rog sa-mi spuneți care este părerea dumneavoastră fata de cele expuse.
As fi atașat și anunțurile dar din păcate vad ca nubeate posibil.
Va mulțumesc,
Asociatia de proprietari nu poate da amenda, pentru ca nu este agent constatator in domeniul contraventional. Totusi, legea 196/2018 da dreptul asociatiei sa fiti data in judecata, in conformitate cu prevederile art. 31 :
ART. 31
(1) Cu un preaviz motivat scris de 5 zile emis de comitetul executiv al asociației de proprietari, proprietarul este obligat să permită accesul președintelui sau al unui membru al comitetului executiv, administratorului și al unei persoane calificate în realizarea lucrărilor de construcții/reparații, după caz, în proprietatea sa individuală, atunci când este necesar să se inspecteze, să se repare ori să se înlocuiască din proprietatea comună, la care se poate avea acces numai din respectiva proprietate individuală. Fac excepție cazurile de urgență când termenul pentru preaviz este de 24 de ore.
(2) În cazul în care proprietarul nu permite accesul în proprietatea sa, în conformitate cu prevederile alin. (1), acesta răspunde civil și penal, după caz, pentru toate prejudiciile create proprietarilor afectați, în condițiile legii.
Cred ca cea mai buna solutie e sa discutati cu vecinii si cu cei din conducerea asociatiei, pentru a gasi o cale de mijloc. Posibil sa mai fie si alti nemultumiti. Daca sunteti singura persoana in situatia respectiva trebuie sa va gasiti pe cineva sa asigure accesul in locuinta, o ruda, un prieten.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cine aplca amenda??
Asociatia de proprietari conform disp L nr 196/2018 nu detine atoritatea si competenta sa dispuna sanctiuni ,amenzi,taxe
Legiuitorul a dispus reguli generale,nu a putut sa prevada fiecare caz special in parte
Asociatia de proprietari a comunicat 3 zile pentru a si asigura frontul de lucru si garantia existentei locatarilor la domiciliu
Garantat nu se va lucra cate 3 zile la un singur apartamen
Pentru solutionare contactati personal presedintele de asociatie si negociati o programare care sa va asigure si prezenta la locul de munca
Succes !
Înlocuire țeava
MART ALINA
Înlocuire țeava
Buna ziua_Locuiesc la etaj. 1 și Vecinul de la parter mi a comunicat ca are pete pe peretele de la hol și Bucătărie.Aceeași situație ... (vezi toată discuția)