avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La locul de munca pe care îl am în prezent,am fost ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La locul de munca pe care îl am în prezent,am fost anunțați ...

La locul de munca pe care îl am în prezent,am fost anunțați ca o sa vina în control ITM ul.Si ni s a spus de către angajator sa mințim cu programul de munca,salariul,etc.Ce pot face în situația asta ?angajații,de frica sa nu si piardă jobul,vor sa minta asa cum li s a spus.Doresc sa știu dacă eu mint ITM ul și se afla risc ceva ?legal vorbind.Nu vreau sa mint dar nici sa îmi pierd locul de munca sau sa fiu persecutata după la locul de munca
Ultima modificare: Marți, 22 Februarie 2022
Lara34, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lara34 , utilizator 12:14, 25 Februarie 2022

Lara34 a scris:

La locul de munca pe care îl am în prezent,am fost anunțați ca o sa vina în control ITM ul.Si ni s a spus de către angajator sa mințim cu programul de munca,salariul,etc.Ce pot face în situația asta ?angajații,de frica sa nu si piardă jobul,vor sa minta asa cum li s a spus.Doresc sa știu dacă eu mint ITM ul și se afla risc ceva ?legal vorbind.Nu vreau sa mint dar nici sa îmi pierd locul de munca sau sa fiu persecutata după la locul de munca

Teoretic, din pct de vedere penal, ai fost constrânsă . Dacă s a anunțat ca vine itmul, este aranjata situația
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declarati ce doriți , dacă va întreabă inspectorii ITM. ....dar dacă angajatorul incalca legea, sa nu va plângeți mai târziu.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
Pai tocmai ca vreau sa declar adevărul.Dar daca firma va lua amenda se vor răzbuna pe noi angajații.Am înțeles ca vom da o declarație în scris la ITM,când vor venii inspectorii.Este confidențial identitatea celui care declara ?adică angajatorul poate afla ce angajat a declarat?
acest răspuns util
Spunea Eleanor Roosevelt că nimenea nu poate fi mai liber decât dorește. Deci decideți dacă doriți să fiți complice la propria dvs. exploatare, sau vreți să vă revendicați drepturile..
acest răspuns util
Inspectorii de muncă sunt obligaţi să păstreze confidenţialitatea asupra identităţii persoanei care semnalează nerespectarea prevederilor legale în domeniul reglementat de prezenta lege şi să nu dezvăluie angajatorului, prepuşilor săi sau altor persoane faptul că efectuează controlul ca urmare a unei sesizări.

Alte discuții în legătură

Reclamatie itm mariusastra mariusastra Buna ziua as dori sa aflu daca fac o reclamatie la itm la firma la care lucrez cei de la itm sunt obligati sa mi pastreze confidentialitate reclamatiei ? ... (vezi toată discuția)
Control itm iuliaalba iuliaalba Buna ziua! Ma intereseaza sa stiu, daca in cazul unei sesizari facute de un salariat la ITM, in cazul de fata ITM Alba, inspectorii de munca vor anunta firma ... (vezi toată discuția)
Confidențialitate plângere itm Claudia Roxana Claudia Roxana Buna ziua. Dacă depun o plângere la ITM angajatorul va primii informații despre persoana care a făcut plângerea? (vezi toată discuția)