avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cadastru gresit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cadastru gresit

Buna ziua,
Am o problema si anume un cadastru efectuat gresit, sau cel putin asa banuiesc.
Mama mea a mostenit prin donatie un teren in suprafata de 25.000 metri patrati. Dupa efectuarea cadastrului (cadastru efectuat prin primarie) terenul apare avand o suprafata de 22.769 metri patrati.
Am fost la primarie si cei de acolo mi-au zis sa merg la Oficiul pentru Cadastre. Cei de la Oficiul pentru Cadastre mi-au zis ca ei fac cadastru functie de actele trimise de primarie.

Cum as putea sa verific daca cadastrul a fost efectuat sau nu gresit ?
Ce acte imi trebuie si de unde sa le iau ?

Multumesc.
Zi buna.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:38, 24 Februarie 2022
donatia se face doar intre vii si necesita intabulare prealabila. probabil ca e vorba de o mostenire, unde, in lipsa unui act de intabulare a terenului, s-a declarat in fata notarului suprafata de.25000 mp. daca vreti sa contestati masuratoarea, trebuie s-o repetati. angajati un cadastrist sa re-masoare. tineti seama ca rezultatul poate fi acelasi.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2022
adriandimitriu, utilizator
Donatia a fost facuta cand traia batrana in fata notarului, un teren in suprafata de 25.000 mp.
Asa cum spuneti, cel mai probabil ca sa ne convingem ca masuratoarea a fost facuta corect trebuie sa angajam un cadastrist.
Multumesc.
Mie mi se pare cusuta cu ață albă. Nu am văzut nicăieri in realitate o suprafață de fix 25.000 mp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare alin888 alin888 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Tata are un teren de 1500 mp pe acte (act de donatie si certificat de mostenitor), insa fizic are 3000 mp ca ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare cumparare alin888 alin888 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Tata are un teren de 1500 mp pe acte (act de donatie si certificat de mostenitor), insa fizic are 3000 mp ca ... (vezi toată discuția)
Cadastru gresit ContSters134265 ContSters134265 O mostenire pentru un teren de 2500 mp teren intravilan a ajuns pe baza de titluri de proprietate, la un var care a mostenit 1.000 mp teren si la alti 3 veri ... (vezi toată discuția)