avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, am rugamintea sa ma sfatuiti/indrumati in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, am rugamintea sa ma sfatuiti/indrumati in urmatoarea ...

Buna seara, am rugamintea sa ma sfatuiti/indrumati in urmatoarea problema. Am "mostenit" de la tatal meu decedat plata unor datorii fiscale reprezentand contributii asigurari sanatate/sociale , impreuna cu fratele meu am primit plicuri acasa anul trecut cum ca avem de plata o anumita suma. Noi nu am mostenit nici un bun de pe urma lui,absolut nimic neavand nimic pe numele sau in concluzie nu am mers nici la notar neavand ce mostenire sa dezbatem. Am mers cu fratele la Anaf unde o dna ne-a sfatuit sa facem un angajament de plata cum ca platim lunar timp de 6 luni x lei insemnand debitul. Ok toate bune si frumoase, azi m-am trezit ca pe langa debitul ce il aveam de platit au crescut accesorii si penalizari de aproape 70% din suma ce trebuia sa o platim initial. Nu m-au lamurit doamnele de ce mai cresc aceste accesorii daca eu oricum platesc si nici ce se intampla cu ele dupa finalizarea debitului. Eu acum platesc cu aviz de plata pe Cnp-ul mortului,chiar daca decizia de impunere a venit pe noi cei vii . O alta dna minunata de la finante mi-a zis ca dupa ce termin debitul mortului sa merg sa trec accesoriile si penizarile pe mine ca sunt vie si vedem cum facem sa le anulam. Ce ma sfatuiti? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ghsilvana , utilizator 14:52, 28 Februarie 2022
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
ati gresit cand ati semnat angajamentul de plata
datoriile erau alea tatalui si dvs daca nu ati mostenit nimic, trebuia sa-i trimiteti sa ia banii de la datornic

singura varianta e sa discutati cu un avocat specializat pe astfel de spete

P.S: un moderator sa mute subiectul in sectiunea de care apartine
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
de ce naiba v-ati angajat sa platiti datoriile altuia ?
numai minunate pe la anaf...
nici nu trebuia sa mergeti pe la anaf.
ce ati semnat de fapt, ce scrie in acele angajamente de plata? cat ati platit pana acum?
Am primit acasa decizie de impunere pt datoriile tatalui decedat( cu care nu am pastrat o relatie buna in urma divortului de mama,insa ne-am facut datorie de crestini si l-am ingropat crestineste)Anaf-ul iti poate bloca conturile ulterior, de asta ne-a fost teama initial. Angajamentul este o hartie de mana scrisa de mine cum ca imi asum sa platesc cate o anumita suma pe luna pana la finalizarea debitului timp de 6 luni, asa mi-a explicat dna ce ne-a luat in primire cu decizia de impunere , insa nu mi-a zis nimic de accesorii si penalitati ulterioare. Am crezut ca se pune stop la restul platesc datoria apoi primesc o hartie ca e totul ok si gata.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am mers cu fratele la Anaf unde o dna ne-a sfatuit sa facem un angajament de plata

Am o curiozitate: v-a întrebat dacă ați acceptat moștenirea?
Dvs., în discuția cu ea, i-ați spus că nu ați avut nimic de moștenit, prin urmare nu ați fost la notariat ca să dați declarația de acceptare?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Anaf-ul iti poate bloca conturile ulterior, de asta ne-a fost teama initial.

nu era datoria dvs, cum sa va blocheze conturile?
dvs ziceti ca platiti pe numele mortului, mergeti la un avocat cu decizia de impunere care ziceti ca e pe numele dvs si cu angajamentul ala sa vada la ce v-ati angajat.

Alte discuții în legătură

Bună seara! am fost să dezbat o succesiune în urma decesului ... mariana04051964 mariana04051964 Bună seara! Am fost să dezbat o succesiune în urma decesului fratelui meu,și dna notar mi-a spus că trebuie să merg în instanță pt a dovedi că mama ... (vezi toată discuția)
Decizie impunere anaf la 3 luni dupa ce am stins toata datoria!!! Mihai223 Mihai223 Acum 3 luni am acoperit 100% o datorie pe care o aveam la ANAF, soldul initial si penalizarile si dobanda. Totul a fost acoperit la zi, plata la trezoreria ... (vezi toată discuția)
Datorie banca - mostenire liz_x liz_x Tatal meu a decedat in 2006 si se pare ca avea o datorie la banca. Nu stiu exact despre ce este vorba insa de putin timp sunt asaltata cu telefoane de la o ... (vezi toată discuția)