Bună seara! Am fost să dezbat o succesiune în urma decesului fratelui meu,și dna notar mi-a spus că trebuie să merg în instanță pt a dovedi că mama era mama. Pe scurt mama a divorțat prin '88 și s-a recăsătorit prin '90,motiv pt care fratele purta numele ei și al tatălui de la acea vreme,doar că mama a decedat cu numele celui de al doilea soț. Nu am văzut niciodată personal hotărârea de divorț și nici nu era treaba mea,și nici nu mi se poate elibera copie după certificatul de căsătorie al mamei din 1963,și pot-mortem....Nu știu ce să mai fac!
Luați legatura cu un avocat pentru a stabili care e cea mai cale de urmat intre contestarea decizie de respingere emisă de notar și introducerea partajului in fata instanței de judecată.
Cati mostenitori sunt?
Pentru a dovedi ca dna. e mama dvs. sunt necesare urmatoarele documente:certificatul de căsătorie (de la starea civilă) și hotărârea de Divort.
Nu am văzut hârtia (fizic vorbind),cu hotărârea de divorț niciodată,nici nu mai rețin exact anul divorțului,probabil 1988... Cât despre certificatul de naștere îl am în forma noua cu cnp,dar cel de căsătorie nu, și nu se da decât personal și nici într-un caz pt o persoană divorțată și post-mortem! Problema este că nu reiese că mama era mama fratelui deoarece pe CN e numele de domnișoară,fratele are numele tatălui și în CD este cu numele soțului al doilea... Am fost doar doi frați,părinții sunt decedați și el a fost pers cu handicap necasatorita niciodată și fără copii.Practic sunt singură urmasa și este vorba despre 1/2 de căsuța pe care i-am vandut-o eu după ce a murit mama,asa cum l-am îngrijit toată viața... E o situație deosebită, dar care pe cât părea de simplă,reiese complicată! Nu reușesc să înțeleg,dacă la casa de pensii anul trecut au acceptat o declarație notariala cu doi martori care o cunoșteau bine,că mama este mama,și au acceptat să îi acorde pensie de urmaș după ea,aici de ce nu se poate!? Menționez că în decizia de pensionare se menționează calitățile fiu-mama cu nume diferite! Nu mai înțeleg nimic!