avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am introdus cerere de divort in oct 2020, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am introdus cerere de divort in oct 2020, din culpa ...

Buna ziua, am introdus cerere de divort in oct 2020, din culpa comuna. In dec 2021 s-a finalizat, in mare parte eu avand castig de cauza (copii minori cu domiciliul la mine, el cu program de vizitare, si plata unei pensii alimentare), dar sotul a depus apel, nu este de acord cu plata pensiei si doreste mai multe zile cu copiii. Atmosfera in casa este mai mult decat tensionata, mai ales de cand le-am spus copiilor de divort: jigniri zilnice la adresa mea, a parintilor mei. Intrebarea mea este daca pot schimba yala la ap, (cum mi s-a sugerat de mai multe persoane) si a ii interzice accesul pentru a inceta aceasta stare tensionata care nu face bine copiilor (baiatul cel mic refuza efectuarea temelor, nu are un program de somn de activitati pe dispozitive electronice). Mentionez ca ap. (si tot ce este in el) este proprietatea parintilor mei iar sotul nu are domiciliul aici, doar eu si fetita (are 15 ani) avem buletinele la aceasta adresa, baiatul are 9 ani jumate. I s-a facut inclusiv notificare de evacuare a locuintei de catre parintii mei, pe care am atasat-o la dosarul de divort. El a raspuns prin faptul ca are nevoie de timp sa isi caute locuinta (a mintit pt ca el are domiciliul la adresa mamei lui care locuieste singura intr-un ap cu 3 camere), si au trecut 6 luni de la respectiva notificare. A repetat de nenumarate ori ca nu pleaca, ca nu eu hotarasc, ca nu este nici o sentinta deginitiva. Multumesc
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 21:39, 28 Februarie 2022
da, puteti schimba yala.
Chiar daca sentinta nu este definitiva? Adica singurul lucru la care ma gandesc sunt copiii. Stiu ca va face scandal, stiu ca va chema politia. Si ce motiv intemeiat prezint in fata politiei cand va veni cu ei la usa?
Pe de alta parte ma gandesc cate luni vor mai trece pana la finalizarea acestui nou proces (apelul introdus de el) si la starea tensionata din casa care nicidecum nu le face bine copiilor. Pe baiat il manipuleaza cu orice are la indemana (in special cu jocuri cumparate pt.calculator, il lasa sa faca ce vrea, sa stea cat vrea pe dispozitive electronice, fara sa impuna vreo limita, il lasa se culce la ore foarte tarzii...). Cu fetita se cearta din orice. Si, lucrul de care mi-e cel mai frica: sa nu il astepte pe baiat cand iese de la scoala si sa nu il aduca acasa.

gi-jane2 a scris:

da, puteti schimba yala.

nu inteleg ce treaba avea divortul dvs cu hotararea nedifinitiva etc si casa parintilor, parintii dvs puteau cere evacuarea lui oricand.
politia nu va poate obliga sa il primiti, dar nici nu vi-l da afara daca il introduce copilul in casa.
Nu aveti avocat care sa va explice ce variante sunt,cum sa procedati,cum sa nu procedati etc.Notificarea nu are nici o valoare depusa la dosarul de divort,parintii dvs sa faca demersurile pt evacuare..
Ba da, cu ajutorul unui avocat am ajuns in acest stadiu al procesului de divort. Una din variantele propuse chiar de dansul a fost schimbarea yalei (nu a fost singurul care mi-a recomandat acest lucru). De ordonanta prezidentiala, ordin de protectie provizoriu, nu poate fi vorba, avand in vedere ca nu este agresiv fizic, ci doar verbal, psihic si emotional, cu mine si cu copiii. Plus ca alti martori care sa asiste la toate astea, in afara de copii, nu sunt. Procesul de evacuare l-au amanat parintii mei, gandindu-ne ca se va incheia mai rpd procesul de divort (si va pleca el intr-un final).

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu aveti avocat care sa va explice ce variante sunt,cum sa procedati,cum sa nu procedati etc.Notificarea nu are nici o valoare depusa la dosarul de divort,parintii dvs sa faca demersurile pt evacuare..

Alte discuții în legătură

Custodie omama omama Buna ziua,din data de 08 iulie 2012 s-a pronuntat divortul, in sentinta sa hotarat ca cele doua fete revin in custodia tatalui,in timpul divortului una din ... (vezi toată discuția)
Evacuare ...in timpul divortului. Gabriella68 Gabriella68 Va rog sa-ma lamuriti daca si ce argumente legale ar putea avea cineva(varul meu) in timpul divortului , pentru a o face pe sotie sa parasesca domiciliul, care ... (vezi toată discuția)
Solicitare ajutor chris76 chris76 Buna ziua! Locuiesc in apartamentul proprietate al fostei sotii impreuna cu cei 2 copii rezultati din casatorie,care mi-au fost incredintati mie dupa divortul ... (vezi toată discuția)