avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, am avut un proces cu o firmă de transport ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, am avut un proces cu o firmă de transport la care ...

Bună ziua, am avut un proces cu o firmă de transport la care lucram ca șofer și am plecat de la această firmă fără preaviz de 20 de zile pentru că nu se respecta contractul de muncă, am fost dat în judecata de către firmă, care mia cerut 1000 de euro prejudiciu adus firmei, Vreau să precizez ca am făcut plângere la itm pentru programul care îl aveam de 15-16 ore pe zi trei zile pe săptămână, și neplata salariului pe ultimele zile din lună și zilele de concediu, cei din firma au semnat pe statul de plată în locul meu la venirea itm în control și in tribunal au spus că eu am semnat, evident că am făcut expertiză grafologica si sa dovedit că nu era semnătura mea. Să nu o mai lungesc, am avut câștig de cauză la Sibiu și la Alba-Iulia unde sa făcut apel. Am primit doar cheltuielile de judecata, procesul a durat 2 ani, am câștig de cauză dacă deschid un proces pentru daune morale și fals în semnătura privată și uz de fals, aștept un răspuns, mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:04, 1 Martie 2022
Veți putea avea câștig de cauza pentru fals dacă în procesul câștigat s-a efectuat expertiză grafologica si s-a dovedit că nu era semnătura dvs.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

Puteti solicita daune materiale pentru prejudiciul creat.
Pentru a obtine daune morale trebuie sa dovediti ca ati suferit un prejudiciu de ordin moral si in ce consta acest prejudiciu. Daunele morale propriu-zise sunt consecinta atingerii directe adusa unor valori care nu au nici un corespondent patrimonial.
Da, sa efectuat expertiză grafologica la Cluj și sa dovedit că nu este semnătura mea, instanța nu trebuia să se sesizeze din oficiu ținând cont că a mințit în proces, întreb și eu. Mulțumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia sa faceti cerere de inscriere in fals in fata instantei civile, conform art. 304 din Codul de procedura civila.

Art. 304 Cod procedura civila

Denunţarea înscrisului ca fals

(1) Dacă cel mai târziu la primul termen după prezentarea unui înscris folosit în proces una dintre părţi declară că acesta este fals prin falsificarea scrierii sau semnăturii, ea este obligată să arate motivele pe care se sprijină.
(2) Dacă partea care foloseşte înscrisul nu este prezentă, instanţa va ordona ca aceasta să se prezinte personal pentru a lua cunoştinţă de denunţarea înscrisului ca fals, să depună originalul şi să dea explicaţiile necesare.
(3) Judecătorul poate ordona prezentarea părţilor chiar şi înainte de primul termen de judecată, dacă partea declară, prin întâmpinare, că scrierea sau semnătura sa este falsificată.
(4) În cazuri temeinic justificate, părţile pot fi reprezentate prin mandatari cu procură specială.

Lucian Furdui a scris:

[quot.....evident că am făcut expertiză grafologica si sa dovedit că nu era semnătura mea. Să nu o mai lungesc, am avut câștig de cauză la Sibiu și la Alba-Iulia unde sa făcut apel. ....



Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina a scris:

Trebuia sa faceti cerere de inscriere in fals in fata instantei civile, conform art. 304 din Codul de procedura civila.

.......


In speta, s-a efectuat expertiza grafologica.
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2022
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca fara contract dorel13 dorel13 Stiind ca este angajatul unei firme( i se desfacuse contractul de munca fara a depune o demisie si fara a primi o decizie), o persoana a lucrat timp de un an ... (vezi toată discuția)
Intampinare POPESCUANAOVIDIA POPESCUANAOVIDIA Daca am constatat ca intr-un dosar in care sunt citata ca parat s-a adus ca proba un document fals (care imi aduce atingere si prejudici de imagine atat mie ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri fasificate adimanea adimanea Buna ziua. Am un litigiu cu un fost angajator. Acesta a depus ca probe state de plata si foi de prezenta care nu corespund cu realitatea. De exemplu la statele ... (vezi toată discuția)