In CVC pe care urmeaza sa il semnez la notar pentru achizitionarea unui apartament, e specificata urmatoarea clauza:
"1.3. Predarea-primirea Imobilului se face în termen de 30 (treizeci) zile de la data autentificării prezentului Contract, cu condiţia achitării integrale a preţului Imobilului în baza unui proces verbal de predare-primire a Imobilului, împreună cu toate accesoriile Imbilului asupra acestora, cu tot ceea ce este necesar pentru exercitarea liberă şi neîngrădită a posesiei asupra lor, precum şi cu tot ceea ce este destinat folosinţei lui perpetue, cu toate dotările și amenajările, agreate, in conformitate cu destinația imobilului, aceea de locuință, liber de orice sarcini sau servituţi."
Sa inteleg ca desi eu devin proprietar in momentul semnarii CVC, nu am dreptul asupra bunului achizionat pana nu e semnat acest proces de predare-primire?
Sunteți proprietar de la momentul semnării contractului, iar posesor la momentul procesului verbal de predare-primire.
E ca atunci când cumpărați o mașină. Semnați contractul, achitați prețul, devenind proprietar, dar mașina o puteți conduce abia când o primiți.
Intrebare
alinaaline
Am inchieiat un precontract de vanzare-cumparare la notariat pt un apartament nou,cu termen de predare in dec 2008.La semnarea precontractului s-a prezentat la ... (vezi toată discuția)