Bună ziua. Am și eu o nelămurire. Am lucrat vreo 5 ani la o fabrica de canapele, prin octombrie 2021 mi-am dat seama de unele nereguli ce se fac la salarizare, am avut multe discuții cu ei, le-am făcut și plângeri și nu s- a rezolvat nimic și nici nu ma puteau da afara. Iar în decembrie 2021
au transferat toți angajatii pe o firma noua, ne-au spus că rămânem cu aceleași drepturi, firma este a aceluiași administrator. Ne-au făcut contracte pe noua firma, doar ca pe contract speficificau și perioada de proba de 90 de zile. Mie mi s-a părut un pic dubios, dar am zis ca asa sunt contractele făcute standard. Acum în ultima zi când s-a terminat perioada de proba de pe contract mi-au dat sa semnez decizia pt încheierea contractului. Întrebarea mea e daca este legal ce au făcut, e normal sa se întâmple asa din moment ce eu aveam vechime la ei 5 ani.,calificare.
Mulțumesc frumos. Dar eu întrebam dacă e în regula, dar fiind faptul ca eu nu eram în proba, eu eram angajata de 5 ani, iar ei acum 3 luni au schimbat firma și au zis ca rămânem cu aceleași drepturi, chiar dacă pe contract precizau și 90 de zile de proba.
Cornel Vasile a scris:
Este tot o încetarea c.i.m., dar care va poate da dreptul la șomaj.