avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Problema control PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Problema control PFA

Buna ziua. In cazul in care eu am domiciliul fiscal in Arad, dar am deschis pfa in Sibiu, cine face controlul de fond, inspectiile fiscale respectiv un eventual control ANAF? organele din Sibiu, unde am sediul PFA sau organele fiscale din Arad, unde am domiciului fiscal?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 22:51, 4 Martie 2022
cei din Arad unde e domiciliul fiscal

Sunteti sigur? In codul fiscal apare ca se face control de catre organele abilitate de la sediul/punctul de lucru al contribuabilului. Dar nu stiu ce sa cred. Un amic aflat in aceeasi situatie ca si mine, a avut control la Sibiu nu la Arad.
Grama Cornel - Consultant fiscal a scris:

cei din Arad unde e domiciliul fiscal

Controlul se face de organul fiscal competent cf Codului de procedura fiscala :

" ART. 119 Competența de efectuare a inspecției fiscale

(1) Inspecția fiscală se exercită exclusiv, nemijlocit și neîngrădit de organul fiscal competent potrivit cap. I și II ale titlului III. "

" TITLUL III CAP I ART. 30 Competența materială și teritorială a organului fiscal central

(1) Pentru administrarea creanțelor fiscale și a altor creanțe datorate bugetelor prevăzute la art. 29 alin. (1) și (2), competența revine acelui organ fiscal teritorial din cadrul A.N.A.F., stabilit prin ordin al președintelui A.N.A.F., în a cărui rază teritorială se află domiciliul fiscal al contribuabilului/plătitorului. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal mirela.onciu mirela.onciu Acum 1 luna, mi-am deschis o PFA in Barlad Jud. Vaslui, acum am fost invitat pentru control fiscal la Suceva. Este posibil sa se faca acest control fiscal in ... (vezi toată discuția)
Fise fiscale pe anul 2011 alinamihailov alinamihailov Buna ziua, Cum \"dragutii de la Anaf\" niciodata nu rasp la telf in legatura cu o problema a contribuabilor, adresez aici intrebarea: Daca o societate ... (vezi toată discuția)
Domiciul fiscal diferit de sediu social amaliab amaliab Buna ziua! Daca vreau sa modific sediul FISCAL al unei firme in sectorul 6 (sediul social ramane in sectorul 3), mai am nevoie de acordul vecinilor de la ... (vezi toată discuția)