avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DELAPIDARE :Buna ziua . In anul 2020 am săvârșit ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DELAPIDARE :Buna ziua . In anul 2020 am săvârșit infracțiunea de delapidare ...

Buna ziua . In anul 2020 am săvârșit infracțiunea de delapidare cu prejudiciul de 18.000 lei . Am lucrat la o casa de pariuri iar toată aceasta suma a fost rulată in aparate iar casa a rămas pe minus . As vrea sa știu ce pedeapsa o sa primesc . Dacă acopăr prejudiciul nu o sa mai primesc nicio pedeapsa ? Menționez ca sunt la prima abatere , nu mai am antecedente penale . Va rog sa ma ajutați cu un răspuns .
Ultima modificare: Duminică, 6 Martie 2022
Mira1705, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:54, 10 Martie 2022
Buna ziua!

Limitele de pedeapsa sunt cele prevazute de art. 295 C.pen. respectiv 2-7 ani, reduse cu o treime, potrivit art. 308 C.pen.
Acoperirea integrala a prejudiciului, daca o faceti in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen de judecata, reprezinta o circumstanta atenuanta, care presupune iarasi reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa.
In functie de apararea pe care doriti sa o faceti, puteti obtine o suspendare a executarii pedepsei.
Si mai este si procedura simplificata, adica recunoasterea invinuirii, art 375 cpp, care mai coboara limitele cu inca 1/3, ceea ce ar putea duce, cu o aparare buna, si la o amanare a aplicarii pedepsei.
Nu cred ca puteți scapa cu bine, fără trimitere în judecată.
O suspendare este posibila cu avocat bun angajat.
Ultima modificare: Joi, 10 Martie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua . in anul 2020 am săvârșit infracțiunea de delapidare ... Mira1705 Mira1705 Buna ziua . In anul 2020 am săvârșit infracțiunea de delapidare cu prejudiciul de 18.000 lei . Am lucrat la o casa de pariuri iar toată aceasta suma a ... (vezi toată discuția)
Delapidare tudor_c tudor_c Buna seara, Am o situatie nu tocmai placuta. Recent am transferat din contul firmei 1050 lei si ca sa acopar banii din gestiune am emis o factura de ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala in cazul insusirii unei sume de bani Lorintiu Andrei Lorintiu Andrei BUna Ziua! Am lucrat la o firma de curierat si mi-am insusit pe nedrept o suma de bani(10800 lei) ,si urmeaza sa fiu urmarit penal..!As avea si eu o intrebare ... (vezi toată discuția)