Buna ziua . In anul 2020 am săvârșit infracțiunea de delapidare cu prejudiciul de 18.000 lei . Am lucrat la o casa de pariuri iar toată aceasta suma a fost rulată in aparate iar casa a rămas pe minus . As vrea sa știu ce pedeapsa o sa primesc . Dacă acopăr prejudiciul nu o sa mai primesc nicio pedeapsa ? Menționez ca sunt la prima abatere , nu mai am antecedente penale . Va rog sa ma ajutați cu un răspuns .
Limitele de pedeapsa sunt cele prevazute de art. 295 C.pen. respectiv 2-7 ani, reduse cu o treime, potrivit art. 308 C.pen.
Acoperirea integrala a prejudiciului, daca o faceti in cursul urmaririi penale sau al judecatii, pana la primul termen de judecata, reprezinta o circumstanta atenuanta, care presupune iarasi reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa.
In functie de apararea pe care doriti sa o faceti, puteti obtine o suspendare a executarii pedepsei.
Si mai este si procedura simplificata, adica recunoasterea invinuirii, art 375 cpp, care mai coboara limitele cu inca 1/3, ceea ce ar putea duce, cu o aparare buna, si la o amanare a aplicarii pedepsei.
Delapidare
tudor_c
Buna seara,
Am o situatie nu tocmai placuta. Recent am transferat din contul firmei 1050 lei si ca sa acopar banii din gestiune am emis o factura de ... (vezi toată discuția)