avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchidere firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchidere firma

Buna ziua! Revin cu o intrebare legata de firma.
am reusit sa ma pun la punct cu situatia financiara a firmei dar acum v-as ruga sa ma indrumati prin a imi spune care sunt etapele pe care trebuie sa le urmez ca sa o inchid. Precizez ca stiu ca apar etapele pe site-ul onrc dar m-ar interesa sa imi explice cineva mai pe 'limba mea' daca se poate.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: erdogan , utilizator 19:52, 23 Ianuarie 2010
In Actul constitutiv al societatii sunt prevazute conditiile in care societatea isi inceteaza activitatea si ele sunt de regula in concordanta cu prevederile din Legea 31/1990.
In temeiul acestor prevederi intocmiti o Decizie daca sunteti asociat unic sau o Hot. AGA, daca sunteti mai multi asociati.
In continuare urmati pasii indicati in site-ul ORC
Exact asta spuneam in mesaj ca din datele de pe site nu inteleg exact ce vor. As fi dorit sa ma ajute cineva care stie exact sau care a trecut prin asta. adica ma intereseaza sa mi se explice ce reprezinta fiecare act care trebuie depus si de unde se poate procura, care sunt exact etapele etc., cat mai multe date despre pasii care trebuiesc uramati (ex. nu stiu ce este acea hot. AGA si unde se poate realiza ea)
Va multumesc anticipat.
Cred ca cel mai nimerit este sa mergeti la ORC, au un serviciu de consultanta si indrumare, va redacteaza si actele si in felul acesta cu costuri mai mici decat la un avocat va rezolvati problema.
Bafta!
eu am un srl cu unic asociat si am inceput procedura de inchidere a firmei(insa abia am depus primul dosar). Iti trebuie un dosar cartonat cu sina in care se pun:1) decizia asociatului/asociatilor ca doresc inch firmei. trebuie facuta la calc. Asta e cam asa: in stg sus scrii numele firmei,dedesubt sediul social:...,dedesubt J-ul,CUI-ul si dedesubt capitalul social: cat e(la mine 200.00lei)si dedesubt subscris(la mine 200.00lei) si dedesubt varsat(la mine la fel 200.00lei).Ca titlu scrii "Decizia asociatului unic al sc....nr.1 din data la care depui dosarul(eu amscris 13.01.2010 ca in ziua aia am depus si dos)
De la capat: subsemnata: dedesubt scrii numele asociatului,"de cetatenie romana",domiciliat in...,CNP.....,identificata cu ci...,detinand ...nr parti sociale,reprezentind ...% din capit social al firmei(daca e unic asociat 20 pt soc si detine 100% din capit-cazul meu, daca sunt mai multi asoc vezi ca e tecut in actul constitutiv). Apoi scrii "decide/decid( pt cazul mai multi asoc) si :.De la capat "Art.1. Dizolvarea si lichidarea simultana a SC....., in temeiul art. 235 si art.227 alin(1) lit d) din Legea nr.31/1990 privind societatile comerciale,republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;" de la capat"Art. 2 Declar ca societatea nu are datorii fata de creditori,nu are datorii fata de bugetul de stat si nu axista active in patrimoniu( eu nu am nimic pe firma)."De la capat:"Restul prevederilor din actul constitutiv raman neschimbate pana la data radierii societatii" In dreapta jos scrii "Asociat unic",numele tau si o printezi.o semnezi si stampilezi.2)Iti mai trebuie 2 timbre judiciare de0.15 bani( le iei de la posta).3)cererea de inregistrare( o iei de la orc-informare initiala)pe care o scanezi si o compl la calc si apoi o printezi(st sus la orc scriiBucuresti,la forma de org SRL(asa e la mine),apoi la pct 1)datele asoc unic,la pct2)si 3)datele firmei,la 4) decizia asoc unic nr 1 din data(aia ce o depui la dosar),la 4.6)bifezi casuta si mai jos bifezila dizolvare si lichidare,la5)bifezi si scrii iar decizia aia a asoc unic,la6) bifezi,la7) pui data apoi semnezi in original, la XI)pui numele asociatului si la XII)la pct 4 scrii nr si data deciziei, si la nr file pui 1 si jos de tot la total nr file iar pui 1, la XIII pui iar data si semnezi in orig.
Cu dos asta te duci la un birou din sala cu buletinul in orig.Dai dos si iti face o fisa de calcul cu, care te duci la casierie si o platesti,apoi cu chitantele si fisa de calcul mergi la registratura si iti da un bon. Atat am facut si eu si acum astept et a doua cam peste vreo luna-doua(termenul mi l-a dat in 2011 dar nu dureaza atat.Eu nu am stiut cum sa fac dos si am platit la consultanta la ei 105 lei si mi l-au facut ei,eu doar am dus dosar,timbre,copie dupa bi si certif de inmatr a firmei si l-am luat in 2 zile. Bafta!
Va multumesc frumos pentru informatiile furnizate!
O sa pregatesc si eu ce mi-ati spus dv. si o sa ma prezint cu ele sa vad daca e ok.

Alte discuții în legătură

Schimbare ,dar cum? george_geo 35 george_geo 35 sora mea este asociat unic si administrator,problema e ca pleaca din tara .Sunt nevoit sa fac alte acte si cum procedez sa o trec pe mama an locul ei? (vezi toată discuția)
Hotarare asociat unic...urgent vasilemihaela23 vasilemihaela23 Buna seara!Vreau sa stiu ce se intampla daca hotararea asociatului unic pentru schimbarea administratorului mai poate fi depusa la registrul comertului dupa 15 ... (vezi toată discuția)
Act aditional sau decizia asociatului unic ? LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Am si eu cateva nelamuriri. In cazul in care se doreste completarea actului constitutiv si cu alte obiecte de activitate (activitatea principala ... (vezi toată discuția)