avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal întocmit fără legitimare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal întocmit fără legitimare

Bună ziua.

Va rog mult sa ma ajutați/sa ma lamuriti/îndrumați.
Am parcat în data de 04.03 ( fără sa fiu atent ) intr-un "stand de taxi". Ca urmare a parcării neregulamentare mi-a fost ridicata masina. Am reușit sa o recuperez după ce am plătit o suma pe care ei o numeau amenda.
Astăzi 16.03 primesc prin posta o proces verbal/amenda pentru contravenție.
Legat de acest proces verbal am 2 neclarități.
1. Data întocmirii procesului verbal este în 08.03 în condițiile în care contravenția a fost săvârșită în 04.03 - e posibil/plauzibil?
2. Procesul verbal a fost completat cu toate datele mele personale ( CNP, Serie și Nr CI și Permis, etc ) date pe care nu le-am dat agentului constatator ( nici nu știu cum arata ). Nu poate lua datele conform nr de înmatriculare a mașinii deoarece aceasta este închiriată de compania la care lucrez de la o fima de închirieri....pe nicăieri nu apare numele meu.
În condițiile în care eu nu m-am legitimat catre agentul constatator acest proces verbal?
Va mulțumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
Andreialexandru123, utilizator
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:20, 19 Martie 2022
Poate v-ati prezentat CI cind v-ati recuperat masina.
Am prezentat actele dar fata de compania care se ocupa cu ridicarea masinilor. Eu nu i-am prezentat nici un act agentului constatator al procesului verbal.

latka a scris:

Poate v-ati prezentat CI cind v-ati recuperat masina.

Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2022
Andreialexandru123, utilizator
Păi dacă v-ați "legitimat" când v-ați ridicat mașina, înseamnă că de acolo au toate datele dvs.. De ce mai puneți întrebări?
Va mulțumesc pentru implicarea dumneavoastră dar poate nu m-am exprimat eu astfel în cât întrebarea sa fie înțeleasă...cum poate un agent al politiei locale sa îmi trimită casa o amenda când eu nu i-am dat nici un act de identificare dumnealui. Compania care ridica mașinile este particulara....doar ei aveau datele mele personale.
Va mulțumesc încă o data.

latka a scris:

Păi dacă v-ați "legitimat" când v-ați ridicat mașina, înseamnă că de acolo au toate datele dvs.. De ce mai puneți întrebări?

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Compania aia nu-i particulara și lucrează cu politia locala.

Contestați în instanță PV de contravenție, dacă aveți alta opinie.

Alte discuții în legătură

Amenda pe numele meu la care nu am facut eu infractiunea mariusrau mariusrau m-am trezit cu o amenda de parcare ilegala pe numele meu la care nu am participat la infractiune sau nu am fost acolo la momentu realizarii procesului ... (vezi toată discuția)
Amenda politia locala cluj glt2112 glt2112 Stimati consultanti, Situatia in fapt: Am parcat masina pe o strada laterala blocului in care locuiesc cu jumatate pe carosabil, si jumatate pe trotuar. Am ... (vezi toată discuția)
Amendat desi am parcat in dreptul portii unde locuiesc Titu85 Titu85 Buna ziua, pe strada unde locuiesc (am o casa) parcarea este cu plata. Eu mi-am parcat masina fix in dreptul punctului de access auto, fix in fata portii unde ... (vezi toată discuția)