avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Prelungirea orelor de liniste. La bloc, poate hotara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Prelungirea orelor de liniste. La bloc, poate hotara adunarea ...

Prelungirea orelor de liniste. La bloc, poate hotara adunarea locatarilor sau asociatia prelungirea orelor de liniste la 24 de ore ca sa potolim un vecin care da muzica tare in afara orelor de liniste?
Daca da, si chem politia pentru deranjarea orelor de liniste, politia va considera orarul ales de asociatie, adica nonstop, sau cel din lege, adica 13-14 si 22-06. Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2022
dakuza, utilizator
Cel mai recent răspuns: dakuza , utilizator 15:37, 18 Martie 2022
Politia nu poate amenda conform regulamentului dvs., ci conform legii.
Dar ii puteti chema si in afara orelor de liniste, nu se poate face chiar orice in afara lor.
Aici zice ceva dar nu imi este foarte clar.
www.avocatnet.ro/articol_507...

Stie cineva in tara asta? Exista vreo entitate umana din partea statului care sa raspunda clar la intrebarea asta?
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
dakuza, utilizator
In regulament puteti trece ce ore doriti dar nu stiu daca-l si puteti sanctiona pentru nerespectarea lor.
Sau il puteti sanctiona ( trece o suma de plata la intretinere sub forma de amenda dar nu stiu cat o sa reziste in fata instantei, daca contesta suma).
Plus ca eu stiu ca politia poate amenda conform legii, nu regulamentului dvs.

Ionut.ion a scris:

Sau il puteti sanctiona ( trece o suma de plata la intretinere sub forma de amenda dar nu stiu cat o sa reziste in fata instantei, daca contesta suma).

Plus ca asociatia de proprietari nu este nominalizata prin lege avind calitatea de agent constatator. Nu poate da nici o amenda. Politia se poate chema oricind in temeiul legii 61/1991 .
[ link extern ]

N am citit acel regulament dar banuiesc ca trebuie sa contina si ceva pedepse pentru nerespectarea lui...
Dar, la cum sunt facute legile noastre...
Cat despre chemarea politiei... aceasta poate amenda doar conform legii...
Art. 2 din legea de mai sus
25) tulburarea, fără drept, a liniștii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă;
26) tulburarea liniștii locatarilor între orele 22,00-8,00 și 13,00-14,00 de către orice persoană prin producerea de zgomote, larmă sau prin folosirea oricărui aparat, obiect ori instrument muzical la intensitate mare în localurile sau în sediile persoanelor juridice, în locuințele persoanelor fizice sau în oricare alt loc din imobile cu destinația de locuințe ori situat în imediata vecinătate a acestora;

Puteti chema politia si poate primeste avertisment/amenda conform punctului 25
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2022
Ionut.ion, utilizator

Alte discuții în legătură

Bună dimineața din nou stres ioan va rog re vin cu intrebare ... Oana.1 Oana.1 Bună dimineața din nou stres Ioan va rog re vin cu intrebare legata de asociatie de proprietari. Va rog noi ca asociatie în urma.unei AG am Stabilit alt ... (vezi toată discuția)
Vecini recalcitranti AnaAnita AnaAnita Asociatia de proprietari se poate indrepta pe cai juridice impotriva unui vecin care ma deranjeaza prin zgomote la orice ora din zi si din noapte? Am chemat ... (vezi toată discuția)
Informatie - ore de liniste Dorinageorge Dorinageorge Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca exista o lege cu orele de liniste la Asociatie de Proprietari,si ce interval orar este. Multumesc. (vezi toată discuția)