avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Sunt arhitect, si am depus o documentatie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Sunt arhitect, si am depus o documentatie pentru o ...

Buna ziua. Sunt arhitect, si am depus o documentatie pentru o Autorizate de Construire la Primaria sector 1, Bucuresti. Mi s-a raspuns ca proiectul "incalca prevederile PUG-MB". Dar in raspunsul scris nu scrie la ce anume din regulamentul PUG se refera. M-am dus la discutie cu functionara care a redactat raspunsul, mi-a raspuns ca nu e treaba ei sa imi spuna ce anume (considera ea ca) incalca regulamentul din proiect. E greu de localizat exact la ce se refera, e acul in carul cu fan. I-am si explicat: sunt institutii cum e ISU care iti raspund in scris, "ati incalcat articolul 3.4 alin. 2 din normativul Z". Oare nu exista vreo prevedere care sa oblige functionarul sa spuna explicit ce lege/HG/ HCM/articol/paragraf este incalcat? Sau pot sa-ti spuna dupa chef, pur si simplu ca "Proiectul incalca legislatia in vigoare"? De exemplu, pana si politistul pe strada iti spune "Ati incalcat limita de viteza cu atat, conform x si y" si in constatare specifica ce prevedere s-a incalcat. Politia de ce nu spune ambiguu "Ati incalcat legislatia tarii, nu spun ce prevedere din ce lege, dar totusi: uite amenda de 1000 ron, si carnetul suspendat pe 3 luni"?
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2022
andreifuf, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreifuf , utilizator 13:54, 21 Martie 2022
Buna ziua,

In mod normal ar trebui sa se precizeze in adresa ce prevederi sunt incalcate, in caz contrar, se poate sesiza instanta de judecata iar daca in urma controlului efectuat de instanta de judecata se constata ca proiectul corespunde prevederilor legale de urbanism se dispune obligarea primariei la emiterea autorizatiei de construire.

Cu stima,
av.Jasmine Oancea
Aha, multumesc de raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatia de constructie alex voiculescu alex voiculescu buna ziua am si eu o problema.am construit o locuinta la un metru de limita de proprietate si cei de la primarie nu pot sau nu vor sa mi elibereze autorizatia ... (vezi toată discuția)
Lege valabila CoStE1974 CoStE1974 1.Cum poti sti daca o lege sau ordonanta, un articol, este inca valabil? 2.Cine poate sa iti elibereze un document oficial de acest articol, semnat si ... (vezi toată discuția)
Construire fara elaborare puz elenamusat1974 elenamusat1974 Buna ziua, Recent am achizitionat un teren intravilan - arabil, in oras, care nu are inca PUZ. Conform PUG aprobat destinatia terenului este M1a - subzona ... (vezi toată discuția)