avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua și mulțumesc anticipat pentru răspunsuri ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua și mulțumesc anticipat pentru răspunsuri ! Avem ...

Bună ziua și mulțumesc anticipat pentru răspunsuri !

Avem un testament in favoarea noastă, legal întocmit la notariat de 3 ani de zile. Anul trecut, în luna aprilie, mătușa a decedat. După înmormântare și parastas, ne-am dus sa deschidem procedura la notariatul unde era făcut testamentul. Doamna notar a început sa facă formele necesare, însă când a verificat în Registrul National, ne-a spus ca ii pare rău, însă cu o zi înainte, o nepoata (fiica unei surori a defunctei) a deschis succesiunea la alt notariat. Acel notariat, a verificat în Registru și a văzut ca exista testament înregistrat legal cu 2 ani înainte în Registru, și a cerut prin fax și email , cu adresa, copii după testament. Notariat noastră, ca să zic asa, a dat curs și a transmis cele solicitate. Din luna aprilie 2021 și pana în prezent, notariatul unde o fost deschisa succesiunea, nu vrea sa ne cheme, spunând ca este în termen de 12 luni și sa așteptăm. În curând vor fi 12 luni. Nu știm nimic despre demersurile notariatulii respectiv, la telefon ne amână sa venim. Cum sa procedam ?
1. Sa apelam la un avocat sa ne reprezinte care sa facă o notificare ?
2. Sa cerem în instanta ca au trecut 11 luni ?
3. Sa ne adresam la Uniunea Națională a notarilor ?

Cu mulțumiri anticipate pentru răspunsuri și sfaturi !

Dacă primim de la Dv un telefon va contactez, deoarece nu avem un avocat.
Cel mai recent răspuns: Alexandra Dogaru , Avocat 10:36, 22 Martie 2022
Buna ziua!
Intr-o prima faza, ar trebui făcută o adresa scrisă către notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune emaan emaan matusa mea a deschis succesiune pt. sotul ei in 1997 a trecut mostenitorii adica fratii lui ,deoarece nu au avut copiii nu sau prezentat in termen de ... (vezi toată discuția)
Mostenire bodo gabriella bodo gabriella mama mea a avut grija de o matusa din partea tatalui meu care nu a avut nici un copil( asa a ajus sa aiba mama mea grija de ea s-a atasat mult de familia ... (vezi toată discuția)
Testament incert lescu lescu Va rog sa-mi dati un sfat pentru situatia urmatoare: In urma decesului unei matusi, raman 7 mostenitori ai acesteia (printre care ma numar si eu), in calitate ... (vezi toată discuția)