avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua! Îmi puteți va rog să îmi explicați ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua! Îmi puteți va rog să îmi explicați daca este ...

Buna ziua! Îmi puteți va rog să îmi explicați daca este sau nu o încălcare gravă a legii în ceea ce priveste faptul că am fost trimis în judecată pe baza ordonanței prezidențiale pe motivul că nu am vrut să mă prezint la pașapoarte și la notar pt o minoră de 8 ani, fiind în divorț. Problemă este că am fost trimis în judecată că data a înregistrării pe data de 22 Aprilie 2022 programarea la pașapoarte a fost pe 23 Aprilie ora 17:30 având și o hârtie de confirmare a programarii prin email cu data și ora respectivă și m-am prezenta dăndu-mi acordul pentru pașaport cel de al doilea aspect este că eu am insistat pt declarația la notar iar mama minorei a spus că vom merge după ce se eliberează pașaportul minorei. Ce pot face in acest caz? Cum pot ataca această acțiune judecătorească considerandu-ma o victimă al unui abuz de a fi trimis în judecată înainte de termenul pentru prezentarea și acordul pentru pașaportul minorei (23.03.2022) care a fost cu o zi după înregistrarea ordonanței prezidențiale la judecatorie (22.03.2022)? Va mulțumim anticipat.

Alte discuții în legătură

Titlu de calatorie minori Magdolna25 Magdolna25 Buna ziua, doresc titlu de calatorie minor, deoarece pt pasaport trebuie programare ( iar momentan se fac peste doua luni programari si poate dura inca una, ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa obtin o hotărâre judecătorească prin care instanţa suplineste acordul celuilalt părinte? Megh Megh Buna ziua, Locuiesc in UK din 2009, am divortat in 2012 de comun acord dar lucrurile nu prea merg de comun accord. In hotararea de divort este specificat ca ... (vezi toată discuția)
Pasaport minori dor-129 dor-129 Buna ziua in cazul in care tatal minorilor teoretic este de acord sa li se faca pasaport copiilor insa practic se tot scuza ca nu are timp sa mearga la notar ... (vezi toată discuția)